La Regidoria de Joventut de Castelló ha anunciat la redacció del Pla Municipal per a la Infància i la Joventut, que «pretén donar més protagonisme a aquests col·lectius en la presa de decisions que afecten a la ciutat», segons el regidor de l’àrea, José Luis López. En aquest sentit, va citar com a exemple la convocatòria de plens on els protagonistes seran els menors.

«Es tracta que els joves participen en la presa de decisions que els poden afectar i, a més, estendre la cultura democràtica des de la infància perquè coneguen la importància d’actes com els plens».

López va insistir que l’engegada el Pla Municipal d’Infància i Joventut en la capital de la Plana és una «acció prioritària, ja que afavorirà la participació i implicació dels joves i adolescents en la presa de decisions i el disseny de la ciutat en la qual van a créixer i van a desenvolupar-se com a persones».

Les beques formatives del Casal Jove, les subvencions per a associacions juvenils o les activitats per a l’autogestió de joves seran altres tres àmbits en els quals la Regidoria de Joventut centrarà les seues polítiques al llarg d’aquest nou any.