A finals del curs passat, el CEIP Marqués de Benicarló va sol·licitar formar part del Programa d’Auxiliars de Conversa que organitza el Ministeri d’Educació. El centre és, des d’aquest curs, un col·legi plurilingüe perquè, a més de l’assignatura d’anglès, també s’imparteix un altra matèria en eixa llengua, concretament la de plàstica, des de primer a sisè de Primària, avantçant-se un curs al que dicta la Ley Orgánica per a la millora de la calitat educativa (LOMCE).

Finalment, d’entre els aproximadament 700 sol·licitants que van demanar un o una auxiliar de conversa natiu/nativa en francés, alemany, italià i, sobretot, anglès, ho han aconseguit un total de 123 centres.

Tots els auxiliars són estudiants de grau de llengua espanyola als seus països d’origen i tenen l’anglès, el francés, l’alemany o l’italià com a llengua materna, tal i com expliquen al centre.

El passat dia 4 d’octubre es va dur a terme la primera reunió a la Conselleria d’Educació a València entre els auxiliars i els seus mestres-tutors, reunió que va inaugurar el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i a la que van assistir la nova auxiliar del CEIP Marqués, Anna Smyth, la tutora Celina García i la cap d’estudis, Rosa Cerdà.

D’aquesta manera, tots els alumnes de 4t, 5è i 6è del centre de Benicarló podran practicar la llengua de Shakespeare amb una nativa.

«Benvinguda al centre i a la ciutat de Benicarló, Anna !Segur que estaràs com a casa!», van transmetre a la nova auxiliar des de la direcció, professorat i alumnat del col·legi, que pretenen que l’estada de la professora en la localitat siga el més agradable possible. El que és segur és que la formació en anglès dels alumnes es veurà molt millorada amb la seua arribada. H