Un total de 300 docents van participar activament durant quatre jornades en el curs L’escola viva. Montessori, proactivitat i descobriment, impartida a la sala Alfons El Magnànim de la Facultat de Ciències Jurídiques de la UJI. L’activitat anava dirigida especialment als equips directius de centres educatius, al professorat del segon cicle d’Infantil i al professorat de Primària

Les jornades van comptar amb la presència del director territorial d’Educació, Robert Roig, i del regidor d’Educació de la capital de la Plana, Enric Porcar, ja que el curs es va organitzar pel Cefire de Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament, i també de la Unitat de Suport Educatiu de la UJI.

L’objectiu de l’encontre era oferir formació als docents per a la utilització dels espais com a recurs educatiu i potenciar l’intercanvi d’experiències docents sobre la temàtica. A més, es cercava transmetre els fonaments filosòfics i pràctics de l’educació Montessori i estudiar l’acostament educatiu i psicològic en els xiquets.

La organitzadora de les jornades, Lidón Zabala, de Cefire Castelló, considera que aporten «una nova mirada educativa i una altra concepció de l’organització dels espais i les aules per ambients educatius d’aprenentatge, on el descobriment i l’activitat són els eixos fonamentals».

els patis, fonamentals

«És important la naturalització dels espais exteriors dels centres, la utilització dels patis com a espais educatius on es troben elements de la naturalesa, arbres, horts... Ha sigut molt emocionant veure a 300 professors implicats al llarg de 20 hores de curs en total, àvids per escoltar als ponents, quasi tots de Catalunya, on aquesta nova mirada és ja una realitat en molts centres públics», va destacar.