L‘Ajuntament d’Onda ha presentat el primer festival Ple de titelles, que es realitzarà al castell el primer dissabte de Pasqua, dia 31 de març. Es tracta d’una activitat que, a més de dinamitzar encara més el castell, mostrarà la creativitat de les marionetes i la capacitat d’atraure l’atenció d’un públic molt divers, especialment els més menuts.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Ángel Badenas va explicar que «la celebració d’aquest festival pretén conjuminar a xicotets i majors en un espectacle on les històries de les titelles els divertisquen i els facen, al seu torn, gaudir del castell d’Onda».

La companyia de teatre Proyecto Caravana s’encarregarà de la direcció artística del festival. El cartell del festival està compost per els valencians Títeres del Guantazo, els catalans Ortiga Teatre i els aragonesos Titiriteros de Binéfar. Cada companyia oferirà un espectacle amb diferents tècniques teatrals.

A més, tant al matí com a la vesprada, es realitzaran tallers artístics per a tots els públics en els quals aprendran a construir i a manipular les titelles.

Les activitats començaran a les 11.00 hores amb la realització d’un taller de titelles, seguit de la representació de Dos dubtosos bandolers, de Titelles del Guantazo.

A les 16.00 hores, es realitzarà un nou taller per a construir marionetes i es continuarà amb les obres Kumunulimbu de la Companyia Ortiga Teatre, i Maricastaña, de Titiriteros de Binéfar.

dinamització

Amb aquesta acció, la Regidoria de Turisme pretén dinamitzar l’economia de la localitat a través del foment de l’art i la cultura, així com posar en valor un espai privilegiat del patrimoni d’Onda.Ángel Badenas va destacar en la presentació de l’esdeveniment que «aquest festival no solament està pensat per a xiquets, sinó que serà una forma de tornar a la infància per a totes les edats i estarà obert a tot el que vulga acostar-se».