Els joves de la capital de la Plana tenen aquest mes de desembre una oportunitat immillorable per a depurar les seues habilitats musicals gràcies a les activitats que s’han programat en les sales d’assaig de Tetuán XIV, en una iniciativa de la Regidoria de Joventut de Castelló.

I és que el divendres 16 de desembre s’ha organitzat una masterclass d’escriptura de lletres per a cançons amb l’objectiu que aquells que aspiren a ser uns bons cantants coneguen les claus que estan darrere d’una bona composició. El curs es realitzarà de 19.00 a 20.30 hores en les instal·lacions de Tetuán XIV Music Boxes i no és necessària la inscripció prèvia, encara que les places estan limitades fins a completar l’aforament disponible.

No acaben ací les activitats de formació per als músics locals. El divendres 21, a la mateixa hora, hi haurà una nova masterclass per a conèixer les tècniques bàsiques de so. De nou, l’assistència és gratuïta. El passat mes de novembre també es van celebrar altres dos tallers dedicats a millorar la perícia musical dels joves castellonencs, un d’ells dedicat a la guitarra i l’altre al piano.

SERVEI D’ASSESSORIA

En aquest sentit cal recordar, a més, que Tetuán XIV Music Boxes compta amb un servei gratuït d’assessoria per a músics. Així, ofereix ajudes en la sonorització dels assajos, així com en la utilització d’instruments i complements; recomanacions a l’hora de compondre; assessorament en disseny gràfic de CD i cartells; i informació sobre contactes externs relacionats amb la música (duplicació de CD, estudis de gravació...). El servei s’ofereix diàriament en els horaris d’obertura dels locals d’assaig.

Des de la Regidoria de Joventut també s’ha programat un altre esdeveniment dedicat als amants de la música per a aquest mes, encara que a aquesta ocasió tindrà lloc en la plaça de la Muralla Liberal. En aquest cèntric emplaçament s’habilitarà el dia 17, de 10.00 a 15.00 hores, un mercat d’intercanvi musical i actuaran Desiguales, Steel and Silk i Santi Huguet.

L’Ajuntament de Castelló disposa dels locals d’assaig Tetuán XIV Music Boxes per a solistes i grups de música amateur de Castelló. Aquests espais estan situats en unes instal·lacions de l’antiga caserna Tetuan XIV, que han sigut remodelades per a oferir cinc sales d’assaig. Cadascuna d’elles està equipada amb una bateria completa, una taula de mescles de 12 canals, tres micros amb peu, dos bafles autoamplificats i un moble per a equips.

L’horari d’obertura d’aquests locals és de 10.00 a 12.00 i de 18.00 a 21.00, de dilluns a dijous —el divendres s’amplia de 17.00 a 22.00—, i de 16.00 a 22.00 hores el dissabte.