E l guitarrista Pedro Navarro ha impartit diferents xarrades durant el mes de novembre en el col·legi públic Virgen de Loreto de Benlloch. Els més menuts del municipi van poder disfrutar de les interpretacions del músic, amb temes de Daniel Fortea adaptats al flamenc, al jazz o al blues.

Els xiquets van interpretar melodies del mestre Fortea conjuntament amb qui ha sigut Embaixador Internacional de la província de Castelló en els cinc continents, i van poder iniciar-se en el coneixement de la figura del geni local; i també en el coneixement de diferents tècniques de la guitarra, la iniciació a la creació o la interpretació de manera col·lectiva de pentagrames de Fortea.

Cal dir que aquesta activitat s’engloba dins del III Festival Internacional de Guitarra Daniel Fortea, organitzat des de la Regidoria de Cultura, que ha tingut durant aquest any presència de guitarristes de prestigi internacional i que compta amb cites que tenen molta convocatòria, com la nit de Guitarra i vi al voltant de l’església i al calor de les antorxes.

Un festival que creix cada any i que apropa la música del fill predilecte d’aquesta localitat. Solistes que han passejat les seves interpretacions en llocs com el Carnegie Hall de Nova York o l’Auditori Nacional de Madrid, han fet estada durant aquestos anys cada estiu a Benlloch.