El passat divendres 10 de novembre, al vestíbul del Museu de Belles Arts de Castelló, el alumne de primer del CEIP Soler i Godés Pepe Navarrete Molina va recollir el premi pel seu dibuix al·lusiu als drets humans, convocat per Amnistia Internacional. Aquest mostra «una casa plena de gent, perquè tots tenen que tindre una casa», diu el jove estudiant.

El dibuix, guanyador del primer cicle de la província de Castelló, es convertirà, juntament amb un poema, en una targeta postal que puga ser dirigida, per tota aquella persona que ho desitge, a persones del món que hagen sofert violacions dels drets humans i/o que es troben en risc de sofrir-les, com a mostra de solidaritat i donant-los ànims.

Es tracta de la segona edició d’un concurs de pintura convocat pel Grup Local de Castelló d’Amnistia Internacional, entre l’alumnat de Primària dels col·legis d’Educació Infantil i Primària de les comarques de Castelló. El proper dia 8 de desembre a la Llotja del Cànem es presentara la targeta postal d’aquest any.

Tots els dibuixos dels xiquets i les xiquetes participants al concurs estan també exposats al Museu de Belles Arts de la capital de la Plana i ja han rebut moltes visites.

a tota la província

En aquesta segona edició del concurs de pintura, de tècnica lliure, en el que ha participat alumnat de tota la província de Castelló.

El grup d’Amnistia Internacional de Castelló treballa sota les orientacions de l’organització, i ho fa enviant cartes als governs de països on es produeixen violacions de drets humans, realitzant presentacions públiques d’informes i/o campanyes, sol·licitant la col·laboració a les autoritats locals en les seues campanyes, impartint xarrades, exhibint exposicions en centres educatius i culturals al llarg de totes les comarques de Castelló.

A més, organitza anualment un cicle de Cinema i Drets Humans en el qual s’exhibeixen llargmetratges amb temàtiques relacionades amb la seua activitat.