La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport, conjuntament amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, organitzen el concurs de dibuix escolar Pintem l’Europa que volem per a commemorar el 9 de maig, Dia d’Europa. Amb aquest concurs, la Generalitat Valenciana busca promoure el sentiment de ciutadania i pertinença a la Unió Europea, una aliança de països que ha proporcionat al nostre continent un temps de pau, solidaritat i desenvolupament econòmic i social.

La iniciativa està adreçada a l’alumnat de 6è d’Educació Primària de qualsevol centre educatiu del territori valencià. El període d’inscripció romandrà obert fins al 13 d’abril. Els centres que vulguen participar escolliran per votació un sol dibuix, que remetran al Servei d’Innovació de la Conselleria d’Educació.

qualsevol tècnica // La temàtica de les obres estarà relacionada amb la commemoració del dia 9 de maig com a Dia d’Europa i podran emprar qualsevol tècnica artística, sempre que es faça en un format DIN-A4 en suport cartolina o paper.

Tots els dibuixos participants seran exposats, fins al 4 de maig, a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i, a partir del 7 de maig, a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic o a la seu de Presidència de la Generalitat. El 4 de maig s’anunciaran els premiats i els finalistes en la pàgina web de la Conselleria d’Educació. Els guardons s’entregaran en un acte institucional que es durà a terme el 9 de maig, a València.

Els dos treballs guanyadors rebran un diploma i una il·lustració al·lusiva al concurs feta per una persona de reconegut prestigi artístic. Les escoles a les quals pertanguen els premiats, així mateix, també rebran una il·lustració i un diploma acreditatiu del guardó aconseguit i de la seua participació en aquest esdeveniment. La resta dels 8 treballs finalistes, així com les seues escoles, rebran un diploma de participació en la iniciativa.

A més, els dibuixos premiats i els huit finalistes seran difosos en les webs dels fons europeus de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Europe Direct Valencia i Europe Direct Alacant, i també podran ser utilitzats en campanyes publicitàries dels fons europeus.

Aquesta activitat està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana.