Hui comencen els tallers escolars que organitza el Mucbe cada curs a Benicarló i que es portaran a terme fins al mes de gener. Enguany, aprofitant la recent restauració i inauguració de la capella de l’antic Convent de Sant Francesc, les activitats estaran relacionades amb pintura i tècniques de restauració.

Els tallers, pensats i adaptats per a cada franja d’edat, estan estructurats en dos parts: una primera teòrica que consisteix en la visualització d’una presentació i la visita a la capella i una segona d’experimentació.

Pel que fa als objectius dels tallers, a nivell pedagògic es pretén que els alumnes siguen més respectuosos amb el patrimoni i fomentar les visites als museus i exposicions, a més de despertar-los la curiositat històrica i científica.

D’altra banda, els objectius a nivell creatiu se centren a desenvolupar habilitats com l’atenció, la memòria, la concentració, la comprensió, l’expressió i la motricitat per mitjà del treball de les habilitats manuals. A més, també es pretén donar a conèixer algunes de les tècniques d’art que utilitzen els restauradors.

Els tallers van ser la passada edició un èxit de participació, amb 2.699 alumnes.