El Planetari de Castelló es caracteritza per ser un lloc especialment visitat per xiquets i adolescents, que comencen a descobrir entre les seues parets les claus de l’univers i el perquè a moltes preguntes que sorgeixen en la seua ment juvenil. I com no podia ser d’una altra manera, el recinte ha preparat una variada programació cara al pròxim mes de desembre, amb el Nadal molt a la vora.

El diumenge 4, a les 11.30 hores, es celebra un taller d’aqüicultura, en el qual s’explicarà com es duu a terme la cria d’espècies aquàtiques, amb la finalitat de millorar l’aprofitament dels recursos i preservar les espècies. L’activitat, que dura dues hores, està especialment recomanada al públic infantil, de 3 a 14 anys.

El següent diumenge, a la mateixa hora, el Planetari ofereix un taller de croma. Els assistents podran experimentar amb les tècniques televisives i cinematogràfiques que ens permeten situar-nos en diferents llocs i rols. La durada d’aquesta activitat també serà de dues hores.

LUDOTECA I CIÈNCIA

El cap de setmana del 17 i 18 de desembre es preveu intens en l’espai situat en el Grau de Castelló. Així, aqueix dissabte, a partir de les 17.00 hores, s’oferirà una ludoteca amb ciència. Realitzada per Gatos con botas consistirà en la realització de jocs científics que permetran als assistents comprendre millor tots els principis de la ciència.

I el diumenge es donarà la benvinguda al Nadal en el Planetari amb música. A partir de les 11.30 hores, el recinte acull el Concert de Nadal baix els estels, interpretat per la Unió Musical el Grau i l’Associació Musical Unió Musical del Grau. A més, també s’habilitarà un taller d’eco instruments nadalencs.

escoleta de nadal

El recinte posa a més a la disposició dels pares un recurs que pot resultar-los molt útil durant aquestes dates, a més d’educatiu i de divertit per als xiquets. Es tracta de l’Escoleta de Nadal al Planetari, que s’ofereix durant quatre dies, el 27, 28 , 29 i 30 de desembre, a partir de les 9.30 i durant quatre hores. Els destinataris seran xiquets de 4 a 12 anys i per a participar serà necessària una inscripció prèvia.

Les activitats dirigides al públic infantil continuaran també durant els primers dies del nou any. Així, el dia 3 de gener a partir de les 11.30 hores es produirà la visita del patge reial al Planetari i s’engegarà també un taller nadalenc.

Un dia després, a la mateixa hora, hi haurà un contacontes molt especial, que permetrà als xiquets castellonencs conéixer personatges rellevants en la història i fer importants descobriments científics.