El CEIP l’Assumpció de la Vall d’Uixó ha començat el curs amb molt bon peu. I és que els alumnes que fins al curs passat van cursar 3r de Primària han aconseguit que el seu projecte sobre alimentació haja sigut seleccionat ni més ni menys que entre els 10 finalistes del Design for change Espanya.

Es tracta d’un dels tres col·legis públics amb representació en el certamen, la qual cosa afig més mèrit si cap a la labor dels estudiants. El treball ha sigut dirigit per la mestra Inma Font.

«Comencem somiant què volíem modificar. Després, pensem què idea ens agradava més i, finalment, van ser ells els que van decidir treballar sobre l’alimentació», relaten.

DUR TREBALL

I és que els xiquets i xiquetes que van formar part del projecte van treballar durant moltes hores. Després de conèixer els potencials perjudicis del consum d’oli de palmell, van parlar a través de Skype amb els científics que havien elaborat aquest estudi científic, als quals van interrogar sobre totes les qüestions que se’ls van plantejar.

Una vegada obtinguts les dades, van eixir al carrer per a conscienciar als seus veïns que no consumen productes elaborats o amb greixos hidrogenats; i fins i tot van escriure cartes als supermercats i a la reina Letizia, a la qual van narrar la problemàtica i els resultats del seu treball.

El seu major recompensa va ser aconseguir el canvi de l’empresa que portava el menjador del centre, ja que no oferia una dieta saludable, tal com indicaven les dades que van recopilar sobre aquest tema els participants.

La professora era tot satisfacció en conèixer la notícia, ja que no solament va dirigir un treball molt bé fet, sinó que els seus alumnes van demostrar que, tal i com els diu ella a classe, si creuen, poden canviar el món que els envolta.