+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

800 PARTICIPANTS

El Premi Vicent Marçà reconeix el talent de 45 escolars d’Educació Primària de Castelló

Tots els treballs seleccionats entre els més de 800 escolars participants seran publicats en la ‘Col·lecció Lletra Nova’

 

Teatre Principal. En la imatge, els alumnes participants del Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, en el Teatre Principal de Castelló. -

13/06/2017

Un total de 811 escolars de la ciutat de Castelló van participar en el Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, que honra la memòria de qui fos mestre, escriptor i destacat promotor de la llengua valenciana, i aquest any va arribar a la seua dotzena edició. 37 centres escolars han sigut seleccionats en el certamen, ja consolidat en el calendari cultural de fi de curs, que des de la seua primera edició ha rebut un total de 6.311 treballs. El premi està dirigit a alumnes de 5è i 6è cursos de Primària i els 45 treballs que ha escollit el jurat seran publicats per l’editorial Bromera dins la Col·lecció Lletra Nova.

El jurat ha estat format per Josep Miquel Carceller, en nom de l’editorial Bromera; els escriptors Joan Andrés (del col·lectiu El Pont de Lletres), Josep Albalat i Pep Castellano; Olga Carbó, en representació de Col·lectius en Defensa de la Llengua i la Cultura; la professora Montserrat Ferrer; el mestre Pere Duch, de la llibreria Babel; Dolors Ibáñez, en nom de la família, i Joanjo Trilles, actuant com a secretari.

Els 45 textos finalistes representen a 37 escoles de la ciutat: Carles Salvador, Escoles Pies, Isidoro Andrés, Jaume I, Consolació, Ramiro Izquierdo, Tombatossals i Vicent Artero han situat a dos alumnes, mentre que la resta de centres són: Àgora Lledó, Benadresa, Bernat Artola, Bisbe Climent, Blasco Ibáñez, Carmelites, Castàlia, Censal, Cervantes, Diputació, El Pinar, Elcano, Estepar, Exèrcit, Fadrell, Gaetà Huguet, Grans i Menuts, Gregal, Guitarrista Tàrrega, Illes Columbretes, Isabel Ferrer, Ripollés, la Marina, Lope de Vega, Lluís Revest, Mestre Canós, Soler i Godes i San Cristóbal.

teatre principal

La gala celebrada al Teatre Principal de Castelló de la Plana va comptar amb la presència del conseller Vicent Marzà, fill de l’escriptor i mestre que dóna nom al guardó; la vídua, Dolors Ibáñez, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, entre d’altres. També va comptar la gala amb l’actuació del pallasso Nandet, mentre la nota musical la van posar els alumnes de l’Aula de Cambra del Conservatori Professional de Música Mestre Tàrrega.