La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport compta amb el nombre més gran d’alumnes de cicle superior de Formació Professional guardonats amb el Premi Nacional d’Educació al Rendiment Acadèmic que concedeix anualment el Ministeri d’Educació a tot l’Estat. El total d’alumnes valencians guardonats ha sigut de sis, i un d’ells és Alberto Torregrosa Torrejón, de la família de Transport i Manteniment de Vehicles de l’IES Botànic Cavanilles de la Vall d’Uixò.

El Ministeri concedeix anualment un total de 26 premis, un per cada família professional, dotats amb 1.200 euros cada un, així com d’un diploma acreditatiu d’haver aconseguit el premi i la seua consegüent inscripció en l’expedient acadèmic de l’alumne. Es tracta d’alumnes que han obtingut una qualificació final mínima de 8,5 punts en el cicle formatiu i que han obtingut el premi al rendiment acadèmic en la seua corresponent comunitat autònoma. A més, s’organitza un acte de lliurament dels guardons que se celebrarà a Madrid.

L’objectiu dels premis és reconéixer l’esforç i treball de l’alumnat que ha cursat els seus estudis satisfactòriament i que ha destacat per la seua trajectòria acadèmica. Es busca, així, fomentar valors com la superació personal i la responsabilitat, incentivar la perseverança en l’estudi, millorar la qualitat del sistema educatiu i posar a l’alumne o alumna que aprofita els seus estudis com a exemple i inspiració per a la societat.