La sala d’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Castelló va acollir el lliurament de premis del Concurs escolar de dibuix i redacció El Món del mite, promogut per l’Associació Cultural Colla del Rei Barbut i amb el suport de Diputació, Ajuntament de Castelló, Fundació Caixa Castelló i El Corte Inglés.

Quasi 1.500 treballs i una vintena de col·legis va ser el reeixit balanç d’aquesta convocatòria cultural, va destacar el president del col·lectiu, Manuel Trilles. A l’acte van assistir el diputat provincial Ibán Pauner i els regidors Enric Porcar, Sara Usó i María Espanya, a més de destacats representants del centre comercial. Els guanyadors van ser premiats amb motxilles, material escolar i pilotes de futbol i bàsquet d’El Corte Inglés. La millor en dibuix va ser Victoria Martínez (Tombatossals), seguida de Carla Tena (Tombatossals) i Brian Moposita (Gaetà Huguet); i Martina Echevarría (Consolació), Hugo García (Tombatossals), Álvaro Ripollés (Consolació), Natalia Escudero (Illes Columbretes) i Neus Agut (Exèrcit), accésits.

En redacció, el primer premi va ser para Míriam Alexandra (Vicente Artero), seguida de Pablo Adsuara (Gaetà Huguet) i Abhi Thirusagam (Vicente Artero); i els accésits per a Carla Querol (Gaetà Huguet), Cristina Roldán (Tombatossals), Eloy Tirat (Tombatossals), Ana Armengot (Mare Vedruna) i Ariadna Segarra (Mare Vedruna). El premi al centre educatiu que va aportar major nombre de participants va ser per al Gaetà Huguet.

Rei Barbut va convocar a principis del passat mes d’abril el concurs i va repartir de forma gratuïta prop de 10.000 exemplars del llibre del mateix títol, amb text adaptat de l’obra de Tombatossals per part de Jaime Sidro i il·lustracions de Traver Griñó. El Concurs de Dibuix anava dirigit a alumnes de 3r i 4t curs d’educació Primària, mentre que en el de redacció podien participar el de 5è i 6è. Els treballs han versat sobre els continguts del llibre. La Colla del Rei Barbut celebra l’any del seu 40 aniversari com a societat cultural.