L’IES Ramon Cid de Benicarló va acollir la visita de la Coral Polifònica Benicarlanda, formada per 35 coralistes i el seu director, David Rubiera, actuació de la qual van gaudir els alumnes.

La visita va tindre amb una doble finalitat. Per un costat, va servir per oferir una sessió didàctica sobre la veu i les agrupacions vocals al llarg de la història, amb exemples en directe on es demostrava la capacitat i versatilitat de la veu en el camp musical.

La segona finalitat de la Coral va ser llançar un repte a l’alumnat i professors del centre: participar en un projecte solidari, encapçalat pel músic Ibon Casas, per contribuir a conscienciar i lluitar contra la malaltia que el va deixar cec, la retinosis pigmentària. El repte consisteix en enregistrar una versió pròpia de la cançó d’Ibon Casas Apaga la luz y verás, amb la veu dels alumnes de l’institut, el suport de la Coral Polifònica i l’acompanyament instrumental de la Banda de Música de l’institut.

Aquest tema ja ha estat enregistrat entre d’altres per l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, l’Orfeó Donostiarra, La Oreja de Van Gogh o la mateixa Coral Polifònica.

Aquesta activitat va estar organitzada pel professors del Departament de Música, Jose R. Renovell i Marcos Celma, amb l’objectiu de potenciar les inquietuds musicals de l’alumnat del centre.