El CEIP Sant Vicent Ferrer de la Vall d’Uixó, centre públic, ordinari i preferent en alumnat amb mobilitat reduïda, està en continu moviment i ha organitzat per al pròxim dia 21 de desembre la I Marxa Solidària, que acabarà el seu recorregut en la plaça del Parc.

D’aquesta manera, els participants eixiran des del pati de l’escola a les 18.30 hores per a recòrrer junts un camí que finalitzarà amb diverses actuacions musicals, que serviran com a colofó perfecte a la jornada.

Un nou esdeveniment d’un centre que té una filosofia diferent, que es percep ja amb una mirada a l’edifici des de fora. Colors grocs, verds, morats... una varietat que individualment no tindria cap trellat, però que en conjunt representen la seua essència, que fa de la diversitat de l’alumnat la seua riquesa.

Només traspassar la porta es veu l’hort, fet pels xiquets amb materials reciclats i on no sols cultiven hortalisses, ja que és un aula més on adquirir coneixements sobre diverses matèries. També hi ha rampes, necessàries per trencar barreres arquitectòniques, però també socials, ja que una rampa va ser el símbol que va inspirar el primer dels curtmetratges realitzats en l’àrea de castellà, on els alumnes són els únics autors, guionistes, actors, motors i inspiració de les obres.

MÉS CELEBRACIONS

A més, el CEIP Sant Vicent Ferrer va celebrar el Dia de la Diversitat Funcional, intentant mostrar que encara que cada alumne vaja per un camí diferent, alguns més pedregosos que altres (pel pes de les discapacitats), es pot arribar al mateix lloc, expliquen des de la direcció del centre. I per finalitzar l’any, una nova edició de la Fireta Solidària, amb la participació d’associacions locals i comarcals i on cada any la recaptació va per a una d’elles.