L’IES José Vilaplana ha programat per a aquest curs una interessant iniciativa que té com a fi estrènyer els llaços entre alumnes i procurar que els nouvinguts tinguen una millor benvinguda al centre educatiu. Es tracta d’un projecte de tutoria en què cada alumne de 3r d’ESO acompanya a un alumne de 1r d’ESO en el seu procés d’adaptació a l’institut.

Es tracta del projecte TEI (Tutoria entre iguals), que vol fomentar una bona convivència al centre entre l’alumnat de l’ESO. Dins del Pla d’Acció Tutorial de primer i tercer i emmarcat en el projecte TEI, s’aniran realitzant diverses activitats relacionades amb l’autoconeixement, el coneixement del grup i també de les emocions.

Un equip de professors ha programat diverses activitats entre les parelles de tutors i alumnes tutoritzats per a realitzar per trimestres al llarg del curs. Els alumnes de tercer es formen per a poder acompanyar i fer de guia als estudiants que entren nous al centre, i al mateix temps se pot millorar la convivència i la cohesió social.

«Esperem que el projecte tinga una bona acceptació per part de l’alumnat», manifesten els professors.