La comunitat educativa del col·legi La Salle de Benicarló ha dissenyat i promogut el projecte d’educació emocional Hara. Amb aquesta iniciativa se cerca crear àmbits de reflexió i possibilitar experiències que promoguen la cerca del camí interior i ajuden a cada persona a descobrir l’autèntica vocació humana.

El centre desenvolupa des de fa sis anys aquest programa, que està basat en reinventar el sentit de la interioritat respecte a maneres de ser, d’actuar i d’emocionar-se totalment noves. Amb tot açò, es pretén que l’adolescent vaja a poc a poc descobrint la seua pròpia personalitat, convidant-li a entrar en el silenci per a prendre consciència de la seua pròpia corporeitat, els seus pensaments, les seues emocions i sentiments.

treball interior

Els objectius essencials de l’educació de la interioritat són el treball corporal, la integració emocional i l’obertura a la transcendència. Per a dur a terme aquests objectius, el projecte Hara utilitza tècniques com la relaxació, la respiració, les visualitzacions, l’expressió artística, la música, el treball de la veu, els jocs i les dinàmiques de grup.