Per segon any consecutiu, un grup d’alumnes de Segon de Batxillerat de l’institut Francesc Ribalta de Castelló, al costat de dues professores, es van embarcar en una aventura per a visitar un centre escolar situat en Abor (Ghana, Àfrica).

El principal objectiu d’aquesta activitat és que els estudiants s’acostaren a una altra cultura i, al mateix temps, mostraren la seua als seus amfitrions.

Però el viatge tenia també un caràcter solidari. I és que la comunitat educativa del centre i altres entitats alienes a ella han mostrat la seua solidaritat en aportar materials que els alumnes i professors han portat allí en 17 maletes de 23 quilos cadascuna. Es tractava de béns als quals, per falta de recursos, els alumnes africans no tenen fàcil accés.

L’alumnat va participar en la recollida de les donacions durant les hores d’esbarjo i van planificar amb cura les activitats que van desenvolupar allí al costat dels alumnes del centre, que té per nom In My Father’s House.

Es tracta d’una escola polivalentment social, que funciona també com a centre d’acolliment de xiquets sense llar ni família. Allí conviuen alumnes externs, interns i residents permanents a l’empar de Father Joe, un religiós italià impulsor d’aquest i altres projectes de les mateixes característiques en diferents regions de Ghana.

molta col·laboració

Les entitats col·laboradores en aquest viatge han sigut la comunitat educativa de l’IES Matilde Salvador, el CEIP Tombatossals, l’Ajuntament de Castelló, el CF Sant Pere, X-Junior Sabates, Perruqueria Bucles, Temptació i Carnisseria Angelita.

Des de l’institut Francesc Ribalta van mostrar un agraïment màxim a aquestes entitats per implicar-se tant en aquest projecte.