La Regidoria de Normalització Lingüística acaba d’editar el quadern Celebrem el Nadal a Vila-real, un material que servirà com a suport al taller homònim. L’objectiu és portar als col·legis la màgia del Nadal per a redescobrir el sentit d’aquesta festa entre els més menuts, al mateix temps que es fomenta el coneixement de les tradicions més arrelades en la ciutat per aquestes dates.

El regidor de l’àrea, Santi Cortells, explica que el quadern «pretén mostrar als més xicotets com celebrem el Nadal a Vila-real, a través d’un conte que repassa les nostres tradicions, com l’arribada del missatger reial, la cavalcada, el Tirorí o les casques». S’han editat 1.500 quaderns, que es repartiran a l’alumnat de primer i segon de Primària.

Són 12 els centres educatius --uns 600 alumnes-- els que han sol·licitat participar en els tallers. «Consisteix en el visionat de fotos antigues de la ciutat relacionades amb aquest tema, manualitats i càntics i es complementarà amb la informació continguda en el llibret, en el qual també es parla de dolços típics i els dies més importants», indica Cortells,

A més, Normalització Lingüística ha elaborat 6.000 cartes per als Reis d’Orient en valencià, que s’han repartit a col·legis, biblioteques i agències de lectura. “Els Reis ens han dit que volen sentir-se partícips de la normalització de la nostra llengua», conclou el regidor.