Els alumnes del 2n cicle d’ESO i Batxillerat científic de l’IES Joan Coromines de Benicarló, acompanyats pels professors del departament de Biologia i Geologia, van visitar la ciutat de Barcelona.

De matí, van anar al Museu de Ciències Naturals, on van observar aspectes tan importants com la biodiversitat i l’evolució dels éssers vius al llarg de la història de la Terra. A més, els estudiants van visitar una exposició sobre l’spinosaurus, on es descrivien amb detalls les característiques d’aquest dinosaure.

A la vesprada, van acudir al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), tot un referent en aquest àmbit a Europa. Després, van ser rebuts pels investigadors benicarlandos María Lluch Senar i Francesc Muyas Remolar, que els van explicar de manera molt didàctica les investigacions i projectes en què treballen. Així, María treballe en la modificació de bacteris per tractar malalties com alguns tipus de pneumònia i el càncer de pulmó i Francesc en la seqüenciació i búsqueda de mutacions cancerígenes en l’ADN de les cèl·lules.

En grups d’onze alumnes, van recòrrer els diferents laboratoris ubicats al Centre de Regulació Genòmica (CRG) i, a més, van tenir l’oportunitat d’observar in situ cóm treballen científics d’arreu del món. Els estudiants van gaudir molt d’aquest viatge a la Ciutat Comtal.