Què tenen en comú l’estudiantat de primer de Batxillerat que cursarà el grau en Dret, Economia o Gestió i Administració Pública, amb el què vol estudiar Química, Arquitectura Tècnica o una Enginyeria? Doncs que poden participar, en finalitzar les classes del batxillerat el proper 20 de juny, en les I Colònies Juridicoeconòmiques (al mes de juny) o en les IV Colònies Científiques de l’UJI (que se celebren al mes de juliol).

Després de dos cursos (2016 i 2017), en els quals l’UJI ha organitzat els Campus Científics d’Estiu del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i la FECYT, dins del Campus d’Excel·lència Internacional i Regional, tornem amb força amb les colònies locals. Aquesta vegada, a més, ampliem l’oferta també a l’àmbit juridicoeconòmic atesa la bona acceptació i valoració de les colònies científiques que ja compten amb tradició al nostre campus universitari.

Com en les tres edicions anteriors, les Colònies van adreçades a l’estudiantat que aquest curs finalitze el primer curs de batxillerat cientificotecnològic o el primer curs d’un cicle formatiu de grau superior vinculat a les branques de coneixement de ciències, enginyeria i arquitectura.

L’objectiu de les Colònies Científiques, que enguany es realitzaran del 9 al 13 de juliol, és conèixer les titulacions de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, a través de pràctiques divertides i instructives amb fonaments de química, matemàtica, biologia, tecnologia, anglès i física. Se sentiran universitaris i universitàries durant una setmana, ampliaran els coneixements adquirits durant el curs i disposaran de més informació per a poder prendre una decisió vocacional futura, la més encertada possible.

Si aquesta activitat és del vostre interès, la inscripció la podeu fer fins al 2 de juliol, a través del formulari que trobareu al web d’aquesta edició de les Colònies Científiques on a més es recull tota la informació relacionada amb aquesta proposta.

L’ EXPERIÈNCIA amb la versió científica d’aquesta activitat ha tingut una gran acceptació, demanda, èxit i grau de satisfacció per part de les quasi cent persones que han participat en les tres edicions anteriors, procedents de diferents centres de Castelló i província, així com d’Elx, Conca, Múrcia i Terol. Totes les persones que hi van participar van quedar molt satisfetes amb les activitats programades, van assegurar que se sentien molt afortunades per haver pogut conèixer les companyes i companys i els havia representat una activitat de gran ajuda per a decidir la titulació que volien estudiar.

Aquest fet ha animat el Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa i la facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i ha ampliat l’activitat a aquest àmbit de coneixement. Els destinataris d’aquesta modalitat de colònies són també l’estudiantat de primer de batxillerat, però en aquest cas de les àrees d’humanitats i ciències socials, o que hagen finalitzat el primer curs d’un cicle formatiu de grau superior de les famílies professionals d’administració i gestió, comerç i màrqueting i hoteleria i turisme.

La finalitat també és ampliar els coneixements sobre les titulacions de la facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques per a reforçar la motivació davant l’elecció professional, i poder oferir-los l’oportunitat de desenvolupar pràctiques vinculades als problemes socials, econòmics i jurídics mentre aprenen, es diverteixen i coneixen les eixides laborals i competències necessàries dels diferents graus universitaris.

Les I Colònies Juridicoeconòmiques es realitzaran del 25 al 28 de juny. Algunes de les pràctiques que s’han preparat són: Fem turisme per l’UJI, La competència perfecta, Simulació d’un judici de dret de família; Disseny d’un llibre de cuina com a dinàmica per a la innovació, creativitat i cooperació de problemes complexos en màrqueting, i moltes activitats més que podeu consultar al programa del web de les colònies.

Si voleu participar en aquesta primera edició de les Colònies Juridicoeconòmiques cal fer la inscripció abans del 18 de juny a través del formulari en la web www.coloniesjuridiques.uji.es, on també trobareu tota la informació necessària sobre aquesta activitat. Ambdues colònies es gestionen des de la Unitat de Suport Educatiu (USE). Als webs trobareu el contacte, on estarem a la vostra disposició per a resoldre tots els dubtes i consultes que pugueu tindre sobre les dues activitats.

Les Colònies són una activitat adreçada a l’estudiantat inquiet, curiós i amb ganes de gaudir mentre amplia els seus coneixements i coneix altres companys i companyes amb els mateixos interessos, durant uns dies de treball i convivència al campus de l’UJI. L’oferta de places està limitada a 34 per a cada modalitat de colònia, amb la intenció que tot l’estudiantat participant puga realitzar les pràctiques i tindre l’atenció individualitzada que ofereix el professorat i que tant caracteritza l’UJI.

AIXÍ QUE JA sabeu, si voleu començar a valorar opcions de futur en l’àmbit acadèmic, i passar uns dies envoltats de pràctiques divertides i interessants, així com conèixer molta gent, les activitats que us hem preparat són tot el que esteu cercant... Que no us ho conten, veniu a les Colònies de l’UJI, perquè us encantaran... Aquest estiu, ens veurem a l’UJI!

*Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa