Un total de 10.000 alumnes han visitat des de pricinpis d’any la zona lúdica del port de Castelló. Els escolars pertanyen als cicles de Primària i d’ESO de centres educatius de la ciutat que participen en la iniciativa organitzada per la Regidoria de Benestar Social i Dependència de l’Ajuntament de Castelló i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA).

El projecte educatiu incorpora el cinema com a eina per a prevenir addiccions i orientar sobre els riscos a evitar. El port de Castelló s’encarrega d’habilitar una zona de pàrquing per als autobusos escolars, organitzar el tràfic i atendre els alumnes durant la seua visita a la zona lúdica del port de Castelló, així com a l’entrada i eixida de l’edifici Neocine de Puerto Azahar.

D’aquesta manera, l’Autoritat Portuària de Castelló col·labora amb un projecte formatiu i educatiu, al mateix temps que continua en el seu objectiu de potenciar activitats en el Moll de Costa i consolidar la relació port-ciutat.

més informació

En aquest sentit, el port també rep a molts alumnes de centres educatius de tota la província que, a través d’excursions organitzades, volen conèixer com es desenvolupa el treball en el port comercial.

D’aquesta manera, aprenen com es carreguen i descarreguen mercaderies, de quins països vénen els bucs que amarren a Castelló i en què consisteix exactament el treball d’un estibador, entre d’altres.