L’escola Santa Àgueda de Benicàssim està fermament implicada en la lluita contra el bullying escolar, una tasca en la qual estan immersos tant els professors com els estudiants. Per aquest motiu, són vàries les accions que s’han dut a terme en les últimes setmanes per a conscienciar als estudiants de la importància de prevenir l’assetjament a les aules.

Una de les iniciatives més interessants en aquest sentit ha sigut la construcció de la Casa dels Valents. Aquesta casa està situada al hall del segon pis, i tant la seua façana com el seu interior, al que es pot accedir per una porta, estan recoberts de les redaccions que van escriure els i les xiquetes sobre els sentiments que els transmetia el bullying.

També es va treballar des del punt de vista musical, concretament utilitzant la cançó Se buscan valientes, interpretada per El Langui. Es va treballar la composició mitjançant la lectura i posterior cant de la lletra, mentre els alumnes veien el videoclip.

Posteriorment, es va preguntar als xiquets i les xiquetes sobre els seus sentiments referents a aquest tema. Els van escriure i es van utilitzar per enganxar-los posteriorment en la casa que construirien utilitzant materials reciclats.

prevenció

De forma paral·lela, en el centre es van organitzar xerrades per part de la Guàrdia Civil sobre ciberbullying i l’ús adequat de les xarxes socials i els dispositius mòbils.

De vegades, tal com va relatar l’agent encarregat de la xerrada, els xiquetes fan un ús incorrecte dels seus smartphones i de les xarxes socials que tenen a la seua disposició. Aquestes ferramentes, que es van crear amb la finalitat de comunicar-se, s’han convertit en noves armes que, en mans dels joves, poden arribar a ser molt perilloses.

Per aquesta raó, la Guàrdia Civil va accedir a les instal·lacions del centre per informar els alumnes per tal de previndre aquestes situacions no desitjades en el futur.