El Col·legi Santa Maria de Vila-real ha engegat una iniciativa pionera en la província en col·laboració amb l’organització no governamental CETEM Comunitat Valenciana. Així, durant les darreres setmanes, els alumnes de l’assignatura Cultura Científica de 1r de Batxillerat han participat en el programa Pam a Pam: el teu mapa de consum responsable. Aquesta activitat compta amb una doble vessant: per un costat, la de formar i conscienciar a jóvens en desenvolupament sostenible i, d’altra banda, la d’elaborar una guia de comerços de la Comunitat Valenciana que tinguen com a base el comerç just, l’ecologia i els respecte dels drets socials.

El Col·legi Santa Maria ha estat elegit entre d’altres candidats de Castelló i és el centre provincial de referència que col·laborarà en l’elaboració d’aquest catàleg. CETEM Comunitat Valenciana compta amb la col·laboració de la Asociación para la Cooperación entre comunidades i el recolzament de la Generalitat Valenciana.

Preguntes com on puc trobar roba lliure d’explotació laboral?, on puc comprar productes ecològics i de comerç just? o com puc contribuir amb les meues compres a canviar la realitat social?, podran ser respostes a la finalització del projecte.