Valencians que ens sentim orgullosos de ser valencians i també de forma unànime espanyols. Valencians que estem en contra del foment de l’odi que per part d’alguns s’està promovent en contra de les persones que no pensen com ells, de les forces de seguretat i de les seues famílies. El dia 9 d’Octubre no ha de servir per a evidenciar les diferències que podem tindre entre uns i altres, no caiguem en eixe error ni deixem que ens facen caure en ell. Som valencians SÍ, som espanyols SÍ, som europeus SÍ, en el moment que estem treballant per una Europa més unida ¿quin sentit té desunir-nos?

En el 9 d’Octubre reivindiquem les nostres tradicions, els nostres arrels, les nostres llengües, però com a font d’unió, no de divisió. Dins de la nostra població tindrem diferències, dins de la nostra comunitat tindrem diferències, dins del nostre país tindrem diferències però treballem en la unió en les coses que tenim comunes, en el que ens beneficia a tots, que no és res més que treballar en l’interés general.

Des que l’actual equip de govern va prendre possessió a Moncofa sempre hem actuat amb objectivitat i igualtat, tractant a totes les persones per igual i dins de l’estricta legalitat, com creiem que ha de ser. Actuem seguint la llei i en favor del bé del poble, del bé comú, inclús de vegades fent coses que no ens agradarien, però la llei ens marca el camí. Dins de la llei cap tot, fora no cap res.

El diàleg és fonamental en qualsevol faceta de la vida, i també en qualsevol institució, les presses mai són bones conselleres i la precipitació tampoc. No es pot plantejar cap diàleg exigint com a premissa inicial que et donen la raó, això seria de bojos.

Sempre que vullguem arribar a un acord hem de ser conscients que hem de cedir alguna cosa, i que eixe acord pot tardar molt a arribar i pel camí ens tocarà deixar exigències, perquè si no, no seria un acord, seria una imposició.

En l’Ajuntament de Moncofa això ho tenim clar, tots els grups polítics intentem dur endavant els nostres projectes, però és difícil. Cal prioritzar i fa falta posar-ne uns per davant d’uns altres i a poc a poc anar fent camí fins que s’arribe al que tots volem, i si no és possible, al que vol la majoria.

Felicitem i convidem a tots els moncofins, a tots els valencians, a tots els visitants a gaudir dels actes que ha organitzat l’Ajuntament a Moncofa de la Comunitat Valenciana.