El poble valencià continua demanant un finançament just, després de molts anys en els que no hem estat presents per a inversions en els pressupostos generals de l’estat. El Govern central i el PP no ha fet res per canviar aquesta situació i tindre un tracte just amb el conjunt de valencians i valencianes, després de dècades d’infrafinançament que ens resta capacitat competitiva alhora que arrossega una sèrie de deutes que minven la capacitat inversora de la Generalitat Valenciana. Hui, 9 d’Octubre, la Comunitat Valenciana recorda la seua historia, costums i identitat, diferent de qualsevol altra. A Nules, un any més, celebrem en honor a la Mare de Déu de la Soledat, per la qual cosa convidem a tots els veïns del municipi i de la contornada a participar en les festes, que es prolongaran fins el dia 15.

Des de l’Ajuntament de Nules reafirmem en un dia com hui el ferm compromís amb els nostres veïns de continuar lluitant per a posar fi a les preocupacions principals que compartim: l’atur, els casos d’emergència social i les desigualtats que han augmentat en el últims anys. Hem de recordar la valentia i tenacitat de les tropes que van entrar a la capital valenciana en 1238 amb Jaume I per a continuar lluitant per allò que considerem just. No oblidem que per a continuar avançant hem de revisar el model de finançament autonòmic, de manera que garantisca la solidaritat i acabem amb aquesta situació d’infrafinançament històric, que ens situa a la cua de les autonomies. Hem de ser més reivindicatius i deixar les diferencies ideològiques i de sigles, i remar junts per aconseguir el que ens mereixem.

Ens reafirmem hui com a poble il·lusionat i orgullós que continua construint la seua identitat, per a continuar apostant per un a regió tremendament pròspera, especialment en el turisme, la industria i l’agricultura. La nostra terra es una terra d’ oportunitats i que ha estat molt lligada a la agricultura, concretament a la clemenules en les nostres comarques. I som conscients de que tenim que fer força i demanar a les autoritats valencianes, espanyoles i europees que entenguen les nostres preocupacions i donen solucions als agricultors, donc molts llocs de treball i el futur del nostre model productiu està en joc.

Feliç 9 d’octubre!