Després d’un any de descans, Malabara’t torna amb més força, i amb algunes novetats que pretenen que la cinquena de trobada de malabaristes a Vila-real siga més participativa que mai.

Esta mateixa vesprada, a partir de les 17.00 hores, una cercavila donarà la benvinguda als assistents. Es tracta d’una proposta en la que l’Associació de Malabaristes de Castelló (Amaca), que organitza l’esdeveniment, ha introduït modificacions, ja que altres anys començava des de la plaça del Llaurador. “Enguany volem que siga un inici més potent i simbòlic, i ho farem pel paratge del Termet”. Una vegada la comitiva arribe a la plaça del Pastoret, la Gipsy Ska Orquesta realizarà un espectacle musical que donarà pas a les primeres actuacions.

Esta nit també tindrà lloc un dels moments més esperats, amb el Cabaret Malabara’t (22.30 hores), en el que molts dels artistes que es podran veure durant el cap de setmana fan petites actuacions que s’intercalen amb les divertides presentacions a càrrec d’un mantenidor. Aprofitant la cinquena edició, es projectarà un vídeo que repassarà els quatre anteriors cabarets, i en el que es retrà un xicotet homenatge a Juan Juanín, el presentador de l’any 2014 que va morir pocs mesos després de participar al certamen bienal vila-realenc.

El dissabte, l’activitat començarà a les 11.00 hores. El matí es dedicarà a la jornada de convivència, que és l’única modalitat de pagament (els espectacles són tots gratuïts). Per un preu de 15 euros, els participants tindran dret als tallers, un dinar el diumenge, l’allotjament a l’alberg i el marxandatge del festival (samarreta i xapes).

Diumenge és el dia més participatiu, ja que tot el matí es destina a les olimpíades de malabars. Tal i com explica la directora del festival, Marta Martín, “es pot apuntar tot el món, tant menuts com els més majors, i es tracta d’una sèrie de proves d’habilitat que enguany tenen premis sucosos”.

L’esdeveniment acabarà ja per la vesprada amb l’última actuació, a càrrec de la companyia madrilenya Pass & Company. Segons Martín, “es tracta d’una actuació que no deixarà indiferent”. En definitiva, circ i més circ de divendres a diumenge. H

activitat: Malabara’t.

LLOC: Ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

HORAri: De 17.00 a 2.00 (divendres), de 11.00 a 2.00 (dissabte) i de 11.00 a 19.30 (diumenge).

organitza: Associació de Malabaristes de Castelló (Amaca).

COL·LABORA: Cultura.