Aixa Salvador s’ha guanyat a pols ser un dels grans noms d’aquesta temporada a la Cantera Grogueta. La davantera castellonenca ha viscut un any inoblidable, recollint una impressionant doble corona: el Campionat d’Espanya Sub-18 i l’Europeu Sub-17. El seu incommensurable talent i treball, partint des de la banda, li han permès a la del planter del Submarí triomfar a nivell de seleccions i posar al mapa nacional i continental el futbol femení del Villarreal CF.

«Ha estat una temporada excel·lent a títol personal. Aixecar un Campionat d’Espanya Sub-18 amb la Selecció Valenciana va ser una cosa impressionant. I més fer-ho al costat de dues companyes de club com són Cristina Albella i Nerea Sánchez. Sumar-li un Campionat d’Europa Sub-17 ha estat el colofó ??a una campanya memorable», ressalta Aixa Salvador, que no s’oblida de la feina del dia a dia al Villarreal Femení. «Fer un bon any al Villarreal és el que m’ha permès anar a les diferents convocatòries. El treball diari és vital per aconseguir èxits», exposa.

PAPER DESTACAT // Tot i la gran competència que hi ha en la Selecció Espanyola Femenina Sub-17, Aixa Salvador va tenir un paper més que protagonista en el triomf del combinat nacional a Lituània. «En la Selecció Espanyola totes les jugadores són importants i sumen minuts al llarg de l’Europeu. Sabia que arribaria la meua oportunitat. Vaig tenir minuts a la fase de grups i vaig disputar de forma completa les semifinals davant Finlàndia (1-0) i la final davant Alemanya (2-0)», explica, amb orgull, la bicampiona del Villarreal CF.

La Selecció Espanyola va aconseguir la glòria i va trencar el seu malefici davant Alemanya, la bèstia negra de la Roja. No en va, el combinat nacional femení havia perdut fins en quatre ocasions davant el rival teutó.

«El moment en què et proclames campió és un cúmul de sensacions. Et passen pel cap multitud de vivències i records que has viscut amb els teus companyes i cos tècnic. És una sensació indescriptible», defineix, amb satisfacció, la futbolista groga, que s’enorgulleix per l’enorme benefici que li produeix al futbol espanyol femení aquest tipus d’èxits internacionals: «És una cosa molt important. Les victòries en tornejos tan importants donen visibilitat al futbol femení a casa nostra. Al final, és un objectiu que totes les jugadores que practiquem aquest esport perseguim», aclareix.

Assolir un èxit de tal magnitud requereix, a més de talent, preparació. La Selecció Espanyola Sub-17 va iniciar el seu camí a Las Rozas. Allà va començar el somni europeu de les joves promeses nacionals. «Vam estar una setmana allà treballant, acoblant conceptes i fent pinya. Ens van prepar a a consciència per aterrar a Lituània s les millors sensacions», explica Aixa Salvador.

REPTES DE GROC // Després penjar-se dos ors, la desequilibrant jugadora del Submarí Groc ja pensa en el curs que bé, que sembla d’allò més il·lusionant: «Tenim nova entrenadora. Açò ens fa començar de zero i ens obliga a guanyar-nos la confiança de Sara Monforte a cada entrenament. Treballarem perquè la temporada vinent siga bonica i puguem superar el que hem fet aquest any», reconeix, amb entusiasme, Aixa Salvador.