UNA PEL·LÍCULA:

MESSI.

UN LLIBRE:

EL NEN AMB EL PIJAMA A

RATLLES.

UN MENJAR:

HAMBURGUESA.

UN VIATGE:

SHANGHAI.

UN SOMNI:

SER FUTBOLISTA.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2004 (13 ANYS), ALMASSORA.

ESTUDIS: ACTUALMENT CURSA SEGON DE LA ESO A L’IES VILA-ROJA D’ALMASSORA.

TRAJECTORIA: VA INICIAR LA SEUA TRAJECTÒRIA AL QUERUBÍ DEL VILLARREAL CF. LA TEMPORADA 2016-17 VA JUGAR A L’INFANTIL B DEL BURRIANA FB I AQUESTA TEMPORADA JUGA AL CD CASTELLÓN.

El jove futbolista Marc Abad Jarque ha iniciat aquesta temporada una nova etapa, no només perquè s’ha estrenat al CD Castellón, on juga a l’equip infantil A, sinó perquè ha deixat d’actuar de davanter com ha fet els darrers anys i ara juga de central.

—Com vas començar a jugar al futbol? Havies practicat abans algun altre esport?

—De xicotet vaig fer natació, dels 4 als 6 anys, però llavors em vaig dedicar més al futbol. Vaig començar al querubí del Villarreal CF.

SEmDCom ha sigut la teua trajectòria?

—Vaig estar al Villarreal CF fins la temporada 2016-17, en la qual vaig jugar amb l’infantil B del Burriana FB. Després em van cridar del CD Castellón i vaig veure que tenien un bon equip, així que aquesta temporada he debutat amb l’infantil A albinegre.

—En quina posició jugues?

—Sempre he jugat de davanter, però aquesta temporada estic jugant en defensa, de central.

—Com ha sigut eixe canvi?

—El darrer estiu vaig fer un campus a Dinamarca i un poc per fer broma un dia em vaig posar de central. Però ho vaig seguir provant i el director del campus em va dir que no se’m donava mal, així que vaig decidir jugar de central.

—T’ha costat adaptar-te?

—Vaig començar a aprendre al campus i ara amb els meus entrenadors he aprés molt més. Jo tenia clar des del principi que volia jugar de central i els meus tècnics s’han sorprés de que abans fóra delanter, encara que els he dit que si un dia fa falta, puc jugar en punta.

—Què és el més important per a ser un bon central?

—Saber jugar amb el fora de joc i fer els menors errors possibles perquè es noten més que quan fallaba un gol. Ara tracte de que no ens marquen gols en lloc de fer-los.

—Quin és el teu jugador favorit?

—Són Puyol i Ibrahimovic, molt diferents, perquè un és central i l’altre davanter, però tots dos lluiten i no donen un baló per perdut.

—Creus que el Castelló pujarà?

—Sí, enguany pugen sí o sí.