Amb només 10 anys, el jove d’Onda Jorge Maneu Fernández fa poc més d’un any que va descobrir la seua passió per l’skate, i en aquest temps fins i tot s’ha proclamat ja subcampió d’Espanya U10 (menors de 10 anys).

El xiquet recorda que es va iniciar en aquest esport «a l’escola, primer patinant a classe, i com em va agradar, vaig anar a provar a l’skate parking d’Onda».

Al maig de 2017 va participar per primera vegada en una exhibició a l’UJI i a l’agost va començar a competir. Jorge practica una modalitat de freeskate anomenada rollerblading o agressiu, la qual es caracteritza perque es practica a skateparks, i en la qual es valora la dificultat i l’execució de les acrobàcies.

El jove forma part del club Ondawheelz, el qual celebra enguany el seu desè aniversari i té una vintena de membres, la majoria d’ells joves dels 8 als 18 anys. A Jorge l’entrena el mateix president del club, Jorge Alarcón, un parell d’hores o tres quasi totes les dies, però el xiquet no es cansa perque li encanta aquest esport.

I també se li dóna molt bé, fins al punt que el darrer octubre va ser subcampió d’Espanya a la seua categoria, amb 20,3 punts pels 25 del guanyador. Jorge confessa que «no m’ho esperava i en aquell moment em vaig sentir molt feliç».

Després, en canvi, van arribar mals moments, ja que a principis d’abril es va trencar un braç mentre entrenava i el van haver d’operar per una fractura de cubit i radi. Jorge va estar un mes i mig sense competir, però com ell mateix diu «desprès no me va costar tornar a agafar el ritme, tot i que ara vaig amb un poc més de cura perquè ho vaig passar malament».

com a casa / La lesió li va impedir participar en la primera prova del Campionat de la Comunitat Valenciana U10, justament a Onda, «on em fa molta il·lusió competir pequè ací tinc molts seguidors», explica el xiquet.

Això sí, ha guanyat les dos proves següents, a Alboraia i Santa Pola, i va líder quan resten tres proves més. L’altre repte per enguany és repetir podi al Campionat d’Espanya a l’octubre, tot i que serà difícil ja que s’estrena en la categoria U14.

Jorge creu que el més difícil d’aquest esport «és mantindre l’equilibri» i el que més li agrada es «lliscar i fer girs i trucs», a més de penjar a Instagram, on ja té un centenar de seguidors, els vídeos que pren per a fixar-se en les seues errades i millorar.