El rugbi comença a tindre cada volta més pes a la província de Castelló. Així ho posa de manifest l’augment en el nombre de clubs i la recent incorporació a la selecció valenciana sub-18 dels jugadors del Club Rugby Castelló José Farnós i Marcos Dávalos.

Tots dos es van iniciar en aquest esport el 2013. Marcos forma part d’una família en la que tots han jugat a rugbi i José ha seguit les pases del seu germà major. La darrera temporada, com eren pocs jugadors de la seua edat en el club castellonenc, van jugar cedits al club Les Abelles de València, on van aprendre molt.

Enguany el Rugby Castelló sí ha pogut formar equip sub-18 per a competir i el darrer novembre «el nostre entrenador ens va dir als cinc que veia més preparats que podíem provar en una jornada de portes obertes que va convocar la selecció sub-18», explica José. En aquella ocassió van participar 70 jugadors de tota la Comunitat Valenciana i ja al gener els van cridar a ells dos per a un nou entrenament, aquesta vegada amb 50 jugadors.

Marcos comenta que «no ens esperàvem que ens cridaren, ja que hi ha molt de nivell i normalment la majoria de jugadors són de València». I finalment els dos van ser inclosos entre els 30 jugadors per a participar en el Campionat d’Espanya de seleccions.

José reconeix que «quan ens ho van dir pensàvem que estaven bromejant, però després ho vam celebrar com es mereix i tots els companys d’equip estan molt contents amb la convocatòria».

Ells dos són els únics jugadors d’aquesta selecció que no provenen de la província de València, juntament amb un jugador de Dènia. José i Marcos es van estrenar en competició el darrer cap de setmana, quan van entrar en la convocatòria de 23 jugadors per al primer partit del Nacional davant Castella i Lleó. Cadascun va jugar un temps i l’equip valencià va guanyar per 21-6. El dia 18 jugaran contra la selecció madrileña i el primer classificat d’aquest grup jugarà la final contra el primer d’un altre.

Tant José com Marcos juguen de segona línia o flanker, jugadors de força que participen en la melé, però en la selecció Marcos juga de segon centre, una posició més tàctica, per a llançar jugades, ja que els tècnics de la selección han vist que així pot aportar més a l’equip valencià.

En els entrenaments a València, expliquen, «s’insisteix més en la preparació de les jugades i en tindre la pilota, ens va impressionar que la forma física tenies que portar-la ja treballada de casa».

Els dos coincideixen en que «el millor del rugbi és que es viu en família». I destaquen la importància del tercer temps, en el qual, amb la selecció valenciana «vam fer una paella per al rival».