Aquesta setmana ha hagut una molt bona notícia per a tots els aficionat al motocròs, i és que a l’Oceanogràfic de València es va presentar el Gran Premi de la Comunitat Valenciana del Campionat del Món de Motocròs 2018, que tindrà lloc a la localitat castellonenca de Vilafamés els dies 24 i 25 del proper març.

Es tracta de l’única prova del campionat del món de Motocròs a Espanya i la primera en territori valencià, que es disputarà al circuit RedSand MX PARK de Vilafamés. D’aquesta manera, gràcies a aquesta celebració, torna a l’Estat el calendari del Mundial de Motocròs per al 2018, específicament en territori valencià.

El calendari, que consta de dènou cites, s’iniciarà el 4 de març en el traçat de Neuquén, a la Patagònia argentina, i des d’allí es traslladarà, per a la primera cita a Europa a Vilafamés.

A més de les proves reines del Mundial de 450 cc (MXGP) i 250cc (MX2), també s’iniciarà al RedSand el Campionat d’Europa en les categories de 250cc i 125cc, la qual cosa suposa una forta aposta pel motocròs de base per part dels gestor del circuit amb seu a Vilafamés.

En la presentació de la prova van participar el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer; i el director general d’Esport; Josep Miquel Moya.

Marzà va agrair l’esforç de la gent que s’embarca en aquestes iniciatives «i vol fer-nos-en partícips, ja que darrere d’aquestes iniciatives sempre està la passió per l’esport, en aquest cas pel motocròs». Així mateix, va assenyalar que l’objectiu de la Conselleria és estar al costat de municipis com Vilafamés, i col·laborar amb ells i amb les diputacions.

Per a Marzà aquest gran premi és un dels esdeveniments que transcendeix l’esportiu. «La realització d’aquest gran premi a Castelló suposa descentralitzar l’oferta esportiva, alhora que un esdeveniment esportiu de referència per a la província».