NOM DEL CLUB:

CLUBD DEPORTIVO SALESIANOS DE BURRIANA.

ANY DE FUNDACIÓ:

1990.

PRESIDENT:

RAFA RÍOS.

TERRENY DE JOC:

MUNICIPAL DE LLOMBAI

EQUIPACIÓ:

ROJA I BLANCA.

NOMBRE D’EQUIPS:

16.

El CD Salesianos de Burriana va nàixer el 1990 dintre del col·leti Salesianos San Juan Bautista d’aquesta localitat.

En l’actualitat el club segueix mantenint els valors salesians i esportius que, des d’aquells inicis, els entrenadors tracten d’ensenyar als seus jugadors.

Aquesta campanya el club de Borriana té un total de 16 equips, des de l’escoleta fins al cadet A. Aquest darrer equip és un dels més destacats, ja que després de baixar a Segona Provincial, va líder en la seua categoria i està en el bon camí per a tornar a Primera Provincial. També va primer en la seua lliga el prebenjamí A, amb el Primer toque a dos punts, així que tots dos equips s’han intercanviat els llocs que van ocupar al final del darrer campionat.

Altres equips que tambén estan destcant en aquesta temporada són l’infantil A, segon a només un punt del líder, i el prebenjamí C, segon a dos punts del primer classificat, mentre que l’infantil C està mostrant un bon nivell i és cinquè a la seua lliga.

Pel que fa als més menuts, l’escoleta, cal destacar que el club aplica un model en el qual, a diferència del que acostuma a ser habitual a d’altres clubs, els xiquets es dediquen un terç de la temporada a futbol, un altre terç a multiesport i el darrer a coordinació, amb l’objectiu de que milloren les seues habilitats.

El 90% dels entrenadors de la base s’han format com a jugadors al club i són molt joves, com el coordinador, Jorge Gimeno, amb 23 anys. A més, tenen un preparador físic per a futbol11 i un entrenador de porters, tots dos titulats.

D’altra banda, organitzen dos campus anuals, en Pascua i a l’estiu, i es l’anfitrió del Torneig Internacional de Falles, que es juga al març a l’estadi San Fernando, i del Torneig Misericòrdia, que es celebra al setembre a les instal·lacions de Llombai.

Els darrers anys el club ha viscut una evolució i s’ha profesionalitzat en tots els aspectes: esportiu, corporatiu i econòmic. Així, a poc a poc s’ha anat convertint en un dels referents del futbol base províncial.