UNA PEL·LÍCULA:

LA BELLA I LA BÈSTIA.

UNA AFICIÓ:

DIBUIXAR.

UN MENJAR:

PIZZA.

UN VIATGE:

PARIS.

UN SOMNI:

PARTICIPAR EN UNS JOCS

OLÍMPICS.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2003 (14 ANYS), VILA-REAL.

ESTUDIS: AQUEST CURS FA TERCER DE LA ESO A L’IES BROCH I LLOP DE VILA-REAL.

TRAJECTÒRIA: ES A INICIAR EN L’ATLETISME AL CA VILA-REAL AMB 8 ANYS. EN EL DARRER CAMPIONAT D’ESPANYA SUB-16 VA ACONSEGUIR LA SEUA MILLOR MARCA EN ALÇADA, 1,60 METRES, I VA SER CINQUENA AMB LA MATEIXA MARCA QUE LA SEGONA.

La jove esportista del Club d’Atletisme Vila-real Ariana Gómez Llop va superar totes les previsions al darrer Campionat d’Espanya sub-16, que es va disputar a Sabadell a mitjans de març. L’atleta va aconseguir la seua millor marca de sempre en alçada, amb 1,60 metres (ja havia saltat 1,57) i va ser cinquena, amb la mateixa marca que la segona classificada però amb més salts nuls. Un resultat que fa pensar en un futur ple de possibilitats.

—Com vas descobrir l’atletisme?

—De xicoteta feia gimnàstica rítmica, però no m’acabava d’agradar, així que amb 8 anys vaig provar amb l’atletime i des d’aleshores forme part del CA Vila-real.

—Com et vas acabar de decidir per practicar el salt d’alçada?

—M’agrada molt córrer i saltar. Al principi feia un poc de tot, però vaig veure que el que se’m donava millor era l’alçada, així que des de fa un parell d’anys m’he centrat en aquesta disciplina. També m’agradava molt el salt de llargada, però ara ja em dedique per complet a l’alçada.

—Quina ha sigut la teua millor competició fins ara?

—El darrer Campionat d’Espanya sub-16 de març, en el que vaig ser cinquena amb la meua millor marca personal, 1,60 metres.

—Com vas viure la prova?

—Vaig aconseguir saltar 1,54 metres al tercer intent, i després ja em va costar menys. Va ser una llàstima el nombre de salts nuls perquè això em va costar el podi, encara que aquest resultat m’ha fet veure que ara tinc més possibilitats d’aconseguir una medalla en futures competicions.

—Quins objectius tens ara?

—El més immediat és el campionat interprovincial que es celebra el 14 d’abril, en el qual provaré de millorar la meua marca, i ja a l’estiu ens espera el Campionat d’Espanya.

—Creus que pots saltar prompte més d’1,60 metres?

—Crec que sí, ara mateix em veig bé per a saltar més alt.

—Quant acostumes a entrenar?

—Entrenem quatre dies a la setmana, en dediquem dos a millorar la forma física i els altres dos a practicar la tècnica, amb un hora o un hora i mitja per sessió.

—Què és el més important per a realitzar bé el salt d’alçada?

—Es requereix prou tècnica i també és important el treball que es realitza al gimnàs.

—Què tractes de millorar ara?

—De vegades vaig massa depressa, em costa controlar la velocitat.

—A quin atleta admires?

—A la saltadora d’alçada Ruth Beitia per la seua gran trajectòria, ja que és una de les millors esportistes espanyoles de la història i té un palmarés molt brillant.