La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport posarà en marxa, en els pròxims dies, el programa ‘Pilota a l’Escola 2017-2018’. En aquesta edició hi participaran 445 centres educatius de Primària, la qual cosa suposa un increment del 15 % respecte a l’any anterior. Cal recordar que l’any passat hi van participar 16.550 alumnes de 385 centres. El programa en Primària arrancarà el 5 de febrer i es durà a terme per tot el territori fins a abril.

La principal novetat d’aquesta edició és l’extensió del programa a l’etapa de Secundària, mitjançant l’organització d’una competició de raspall en primer de l’ESO, que tindrà lloc durant els mesos d’abril i maig.

termini / El termini perquè els instituts s’inscriguen en aquest programa s’inicia el 19 de gener i finalitzarà el 2 de febrer. Els centres interessats hauran de fer la inscripció en la pàgina web oficial del programa. S’estima que participaran, almenys, un centenar de centres en aquesta primera edició del programa en aquesta etapa educativa.

Així mateix, per a aquesta nova edició del programa ‘Pilota a l’Escola 2017-2018’ la Conselleria d’Esport ha ampliat el pressupost de 115.000 a 150.000 euros, la qual cosa suposa un important increment del 30 % respecte a l’edició anterior.

El període de sessions de ‘Pilota a l’Escola’ per a Primària s’inicia el 5 de febrer i finalitzarà el pròxim 27 d’abril. Així mateix, les jornades de clausura d’aquesta edició tindran lloc a Benidorm el 3 de maig, a Castelló de la Plana el 7 de maig, a Càlig el 9 de maig, a Daia Nova l’11 de maig, a Canals el 14 de maig, a Piles el 16 de maig i, finalment, a Massalfassar el 18 de maig.

En el programa de Secundària hi haurà una primera fase interna en què dos centres pròxims competeixen entre ells en un sistema d’anada i tornada. Cada una d’aquestes jornades l’organitzarà un d’aquests dos centres.

Posteriorment hi haurà una fase intercomarcal, que tindrà lloc del 25 d’abril a l’11 de maig, i en què participaran els equips dels centres guanyadors de la fase anterior, i per últim, el 24 de maig tindrà lloc la fase final.

El programa ‘Pilota a l’Escola’ té com a finalitat introduir el joc de pilota als centres educatius, ensenyar a l’alumnat l’esport nacional dels valencians, així com transmetre al professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

Cal recordar que el passat mes de desembre la Conselleria va posar en marxa un nou portal web del programa ‘Pilota a l’Escola’. Aquest nou portal ofereix entre els seus continguts informació detallada del programa, així com un formulari d’inscripció, enllaços d’interés i un espai per als docents, a més d’un vocabulari de pilota valenciana.

jornada a traiguera / D’altra banda, la localitat de Traiguera ha sigut on s’ha iniciat l’itinerari formatiu en pilota valenciana en la província de Castelló. Així, el darrer divendres 19 de gener es va realitzar la primera Jornada formativa de Pilota Valenciana amb el nom ‘Enganxa’t a la Pilota Valenciana. Va de bo!’, dirigida als docents d’educació física.