El Real Club Náutico de Castellón està desenvolupant una important tasca per a fomentar l’esport de la vela entre els més menuts. Ha aconseguit formar un grup d’esportistes en la categoria Optimist, que mostren una gran il·lusió per aprendre.

En total, ara són prop d’una vintena de joves, des dels 8 fins als 12 anys, distribuits entre Optimist B i C. Aquest darrer grup inclou als més menuts i menys experimentats, la majoria d’ells de primer any, que es centren en anar aprenent i agafant experiència en aquesta presa de contacte amb la vela, per a poder donar el salt la propera temporada.

Pel que fa als Optimist B, és un grup de sis xiquets i xiquetes, els quals ja tenen prou nivell per a competir i per buscar objectius un poc més exigents.

La més veterana és Gal·la Mompó, amb 12 anys, la qual està aconseguint molt bons resultats i es confia que siga la primera en pujar a Optimist A, la categoria per a joves de fins a 16 anys, en la qual el RCN Castelló encara no té cap representant.

En canvi, el més menut d’aquesta xicoteta flota és Oliver Vallas, amb 9 anys. Té moltes ganes i és molt treballador, per la qual cosa ningú no dubta que li espera un futur de campió.

Ara mateix hi ha paritat en aquest grup, amb tres xiquets i tres xiquetes. María Larrosa s’ha convertit en la gran sorpresa de les dues darreres regates en les quals han participat i els resultats acompanyen la seua manera d’afrontar la competició, sempre molt obedient i atenta.

Per la seua banda, Mar Merchan demostra sempre el seu carácter i força, i ningú dubta que els resultats acabaran acompanyant la seua manera de navegar.

Pel que fa als altres xiquets, Nicolás Roig, compromés i sempre amb un somriure, ja ha aconseguit molt bones classificacions en el seu primer any, mentre que Javier Rodríguez, amb 10 anys, ja brillaba amb llum pròpia a les seues primeres regates i té un futur molt prometedor.

A càrrec de tots ells està Paula Pinero, coordinadora de la secció de vela lleugera del RCN Castellón, que els dóna classe dissabte de 10.00 a 16.00 hores i diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

Aquesta temporada ja han participat en diverses regates i ara es preparen per a l’Autonòmic que tindrà lloc al CN Costa Blanca d’Alacant el 4 i 5 d’abril.

La darrera competició en la qual han participat va tindre lloc a Dénia el darrer mes de febrer. Només es va disputar una prova per la falta de vent, però va destacar el 17é lloc de Gal·la i el 44é de Maria, en una regata que només van acabar la meitat de participants.