L’acollida és l’objectiu final de les protectores, que treballen incansablement perquè els animals als quals custodien, amb afecte i dedicació, troben una llar i la calor d’una família. No obstant, en el cas de la protectora canina AUPA, abans d’abandonar el centre i emprendre una nova etapa amb la seua família d’acollida, passen per Adiestramiento Valencia, centre que van visitar aquesta setmana els infantils del Villarreal, per presenciar com els gossos reben un xicotet ensinistrament per encaixar fantàsticament en la seua nova família.

Un dels entrenadors del conjunt infantil groc, Joan Alcaraz, valora positivament la visita dels prometedors jugadors del Submarí a aquest centre: «La valoració es molt positiva. Vam viure una jornada diferent de la que estem acostumats. Ens desplacem fins a València i vam poder gaudir d’una sessió d’ensinistrament caní. Els xicotets van estar en contacte amb els animals i amb la gent que es dedica a aquesta activitat. El personal va respondre totes les preguntes dels nostres jugadors. En aquest centre, exerceixen tot tipus d’ensinistrament. No només per a gossos que estan a punt de ser adoptats, sinó també preparen a gossos de competició i a cans policies».

quart encontre // D’altra banda, el tècnic groc va ressaltar que ja és la quarta activitat que duen a terme amb AUPA, la seua organització associada amb motiu de la iniciativa Endavant Igualtat, per la qual els equips de futbol 11 de la Cantera Grogueta apadrinen a un centre especial de la província de Castelló. «Vam fer una primera presa de contacte al començament del curs, vam participar en la desfilada solidària que es va celebrar a Bioparc València i vam fer un calendari solidari. Aquesta vegada hem vingut a aprendre una mica més d’aquests meravellosos animals», manifesta.