Apassionats de la pilota i de l’elàstica groga, els joves groguets esperen amb ànsia que arribe, cada vegada, un nou entrenament amb el qual es pose a rodar la pilota pels camps de la Ciutat Esportiva. No obstant això, no tot és futbol a la vida. Per això, a l’escola de futbol base del Villarreal fomenten l’educació en valors, amb el propòsit de formar persones, a més de futbolistes.

Emmarcat en la iniciativa d’Endavant Igualtat, els futbolistes cadets del Villarreal CF s’han involucrat al llarg del present curs en un gratificant projecte mediambiental. Amb les botes de muntanya posades i ganes de gaudir d’aire fresc, els jugadors del Cadet del Submarí s’han desplaçat fins a en tres ocasions a Artana per presenciar les hectàrees devastades pels incendis que van tenir lloc durant l’estiu de 2016.

PREVENCIÓ I REFORESTACIÓ // Baix la direcció dels voluntaris José Manuel Tejedor, coordinador forestal del consorci de bombers, i Ramón Saborit, biòleg voluntari de Creu Roja, han gaudit de tot tipus de consells de prevenció d’incendis i d’una sèrie de pautes de com actuar davant el foc en un paratge natural.

«És important corregir els mals hàbits. No hem de jugar amb foc, però tampoc dur a terme un altre tipus d’accions com llançar escombraries, burilles o fer barbacoes», va advertir José Manuel Tejedor en una de les visites.

Un dels entrenadors del conjunt groc, Pepe Alcaide, comparteix la seua satisfacció per la implicació dels seus jugadors: «Els xics s’han involucrat molt. fins al punt que han animat els infantils que s’unisquen al projecte».

No en va, un cop assimilada la teoria, els cadets grocs van passar a la pràctica. «Han estat tres visites molt completes. Hem abordat el tema de la prevenció i hem après quin tipus de vegetació és l’habitual a Artana. Després, hem anat amb quatre professors de l’Institut Miralcamp, a reforestar el terreny», destaca Alcaide.

Finalment, el preparador groc revela que efectuaran més visites a Artana, amb el propòsit de recuperar un dels paratges més espectaculars de la nostra província: «En un dia, entre infantils i cadets han complert amb la reforestació de bona part del terreny cremat. Segur que farem un parell més de visites per donar-li continuïtat al treball realitzat».