Els cadets i infantils del Villarreal CF van rebre una grata sorpresa amb la visita del porter del Submarí, Sergio Asenjo, que va impartir una xerrada a les promeses de l’entitat grogueta a la Residència de la Ciutat Esportiva. El porter palentí va compartir la seua experiència i va donar consells als joves sobre com encarar una carrera en el futbol.

Els joves futbolistes grocs van romandre molt atents durant els 45 minuts que va durar la petita reunió amb el porter groc. Els integrants de la Cantera Grogueta no es van acovardir a l’hora de fer preguntes a l’arquer del Villarreal, que va respondre obertament a totes i cadascuna d’elles, donant una versió més pròxima d’un futbolista professional.

L’EXIGÈNCIA DE L’ELIT // Els curiosos del planter van preguntar a Asenjo pel seu debut a l’elit i com mantenir-se en ella, El ‘1’ groc va respondre amb total sinceritat: «Vaig tenir fortuna perquè vaig arribar amb dotze anys i amb disset ja havia debutat amb el primer equip del Valladolid, però clar, de jugar a primera divisió a consolidar-en primera divisió hi ha un món». «Jo no tenia pensat que anava a estar, i menys després del que m’ha passat. Porto deu anys a primera divisió i tant de bo em queden deu més», va afegir el palentí.

Els jugadors del Cadet i l’Infantil van voler saber com afrontar les rivalitats per un lloc a l’onze i Asenjo, els va explicar la idíl·lica relació que mantenen els guardians grocs: «No està renyit el respecte entre companys amb la rivalitat sobre els arcs. Nosaltres tenim molt bona relació i això sempre es bo per a l’equip».

Els xics del planter van consultar al porter del Submarí sobre com superar la complicada situació de les lesions: «Cal cuidar-se molt davant aquest tipus d’accions. Si vols ser futbolista, t’has de cuidar i viure com un». «El pitjor moment és la nit en què pateixes la lesió. Vaig passar un dia dolent, i a partir d’aquí vaig pensar en començar la recuperació», va confessar Asenjo.

Per acabar la xerrada amb els xavals del Villarreal CF, Asenjo els va deixar un consell a seguir en la seua estada a l’entitat grogueta: «Aquest és un club de la llet. No és fàcil trobar clubs així. Cal treballar. El que dia a dia no millora deixa de ser bo».