Les desfilades més importants no es celebren a les passarel·les, sinó als carrers. El Submarí va tornar a estar present en un dels esdeveniments solidaris més significatius durant aquestes dates: la desfilada anual solidària de l’associació AUPA (Adopta a un Perro Abandonado).

Els infantils del Villarreal CF, padrins de AUPA gràcies a la iniciativa d’Endavant Igualtat, van exercir de models a acompanyar els gossos candidats a l’adopció que es van anar presentant en aquesta desfilada que va inundar els carrers de València.

Aquesta activitat, impulsada per AUPA amb la col·laboració de Bioparc, se celebra dos cops a l’any i aquesta setmana va complir la seua 11a edició. La presidenta de AUPA, Daniela Pillon va destacar el suport incondicional del conjunt groc cap a aquest tipus d’activitats solidàries: «El Villarreal sempre ens brinda la seua col·laboració. Sempre són receptius a donar suport a aquest tipus d’iniciatives. Fins al punt que els futbolistes infantils del Submarí van acompanyar als gossos en un moment tan important per a ells com la desfilada».

D’altra banda, la màxima responsable d’aquesta associació canina va recalcar el fort vincle que s’ha constituït entre els futbolistes i els animals. «Els passegen, juguen amb ells, els raspallen i, sobretot, els donen molt d’afecte, que és el que veritablement necessiten. La veritat és que tant els xics com els gossos s’ho passen molt be», afirma Pillon.

«Les desfilades de gossos abandonats serveixen per conscienciar les persones que l’abandonament no és una opció i perquè valoren l’adopció com a via per aconseguir una mascota. Més encara en aquestes dates tan assenyalades. El Nadal és una època en què molta gent està interessada a comprar o regalar algun animal», ressalta.

AMANTS DELS ANIMALS // Entre els jugadors infantils del Submarí, es troben alguns dels majors apassionats dels animals de tota la Cantera Grogueta. Molts tenen mascotes i saben cuidar-les i compartir temps amb elles. Una responsabilitat molt satisfactòria.

No obstant, alguns dels xics no tenien tant contacte amb els animals i la seua col·laboració amb AUPA els està fent descobrir un món nou. «Anem a la protectora un parell de vegades al mes i ens expliquen com cuidar-los i què cal fer perquè estiguen tranquils», explica Héctor, jugador de l’Infantil.

Finalment, Llàtzer, un altre futbolista del planter groc anima a l’adopció de mascotes: «Hi ha gossos per a tot tipus de persones i situacions familiars. És vital tenir paciència i tranquil·litat a l’adoptar a un gos. Al principi és més difícil, però el temps genera una bonica amistat».