Els XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, organitzats conjuntament pels col·legis, les regidories d’Esports dels diversos ajuntaments i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, tornen a ser un any més un espai inclusiu d’activitat saludable i de convivència per als joves escolars.

El darrer cap de setmana va tornar a quedar de manifest a poblacions com Cabanes, que va rebre a uns 200 xiquets i xiquetes de diverses localitats de la Plana Alta i l’Alcalatén.

Les instal·lacions esportives del municipi van acollir una competició intercomarcal en la qual les disciplines esportives escollides per aquesta ocasió van ser l’handbol, el volei, el beisbol, l’hoquei i la pilota valenciana. Dividits en grups, els joves van provar els diversos esports, alhora que compartien vivències i emocions en un dia d’esport, diversió i convivència.

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cabanes que dirigeix Virginia Martí va estar l’encarregada de l’organització de la competició, per a la qual va comptar amb l’ajuda del centre educatiu Ntra. Sra. del Bon Succés. Martí ha assenyalat la importància d’aquest tipus d’esdeveniments «per tal de crear comarca i que els xiquets i xiquetes de diferents poblacions es coneguen entre ells a través dels valors de l’esport».

Benicarló ha sigut una altra seu dels Jocs Esportius aquest cap de setmana, i va rebre escolars de poblacions com Santa Magdalena de categories prebenjamín, benjamí, aleví i infantil.

El pavelló poliesportiu va acollir una jornada de multiesport, amb activitats molt variades com minihoquei, atletisme, baló crof, acrogym, mini futbol sala o marcianitos.

Els Jocs Esportius continuaran els propers mesos, amb seus com l’Alcora el proper abril o Alcalà de Xivert al maig. La primera població ja va participar el cap de setmana a Cabanes, representada pels col·legis públics Grangel Mascarós i Comte d’Aranda.