Són jugadors de bàsquet, encara que per la seua lluita i capacitat de treball semblen un xicotet exèrcit. Un menut batalló que salta a la pista disposat a donar-ho tot en cada partit i entrenament amb un objectiu comú: el bé de l’equip. Així de generosos són els jugadors del TAU Castelló benjamí A.

El ‘comandant’ d’aquest grup és Ian González, un tècnic amb molta experiència a les banquetes tot i la seua joventut, que debuta aquesta temporada en el club castellonenc com a màxim responsable d’un equip després d’exercir com ajudant de l’aleví A la darrera campanya.

Ian explica que «la veritat és que estic molt content de com ens van les coses. El grup està responent molt bé i estic molt recolzat pel club i els companys».

El tècnic també desenvolupa un gran treball com a segon entreenador de l’infantil A. «Jo vaig vindre a aprendre i açò s’ha convertit en una simbiosi, els xiquesta aprenen de mi, però jo també d’ells. Tracte de guiar-los en tot moment, els explique tot el que sé per a que ho puguen aplicar quan arribe el moment oportú al joc. La veritat és que per a lo menuts que són ens hem convertit en un equip que comparteix molt el baló i sap córrer. A més, ocupen molt bé els espais, passen i tallen, i en defensa són molt agressius. De vegades, semblen més uns soldats que jugadors per com ho lluiten tot», explica Ian amb un somriure.

El TAU Castelló benjamí A és un col·lecitu molt homogeni, tot i tindre en les seues files set jugadors de primer any i altres tants de segon, la qual cosa li permet competir a un gran nivell.

Va iniciar la temporada al grup A de Nivell 1 d’Iniciació al Rendiment, on va acabar en un meritori tercer lloc, la qual cosa li va donar el pas a la fase autonòmica, on juguen els huit millors equips de tota la comunitat Valenciana, a la vegada que es garanteix així la plaça en l’elit autonòmica per al proper curs.

«En aquesta nova fase anem a seguir treballant al màxim partit a partir. Continuaré centrant el meu treball en els entrenaments amb la tècnica individual i la presa de desicisons, així com treballar altres aspectes en els que anem més fluixos. Contra els equips més forts acostumem a tindre un baixó físic a les segones parts i també ens costa respondre a nivell mental quan les coses no ens eixen del tot bé als partis, però crec que podem millorar en eixe aspecte», conclou Ian amb convicció.