Els millors nadadors provincials de les categories junior i infantil van tindre l’oportunitat en el darrer Campionat d’Espanya per comunitats autònomes, el qual es va celebrar el darrer cap de setmana a la Piscina Parque del Oeste d’Oviedo, d’agafar experiència i preparar-se per als propers Campionats d’Espanya infantil i junior, que tindran lloc als mes de març i abril, respectivament.

Pel que fa a la categoria junior, el nadador que va obtindre millors resultats va ser Sergi Sos, del Club Natació Castalia Costa Azahar de Castelló, el qual va obtindre un seté lloc als 100m lliure, on va aconseguir una marca de 54.36.

Sergi també va participar en les proves de 50m lliure, on es va classificar en el 15é lloc amb un temps de 25.30, i 100m esquena, on va ser 16é amb 1.02.17.

La participació provincial en categoria junior es va completar amb la presència de Llum Serret Beser, del Club Natació Vinaròs, la qual es va classificar en el lloc 13é en 800m lliure femenins, amb 9.32.25, i també va participar als 400m lliure, on va ser 16ena amb 4.42.24.

Pel que fa a la categoria infantil, Castelló va tindre dos representants, tots dos del CN Castalia. Menció especial per a Roberto Ruiz, huité als 200m estils després de millorar la seua marca i deixar-la en 2.15.73. També va participar als 200m papallona, on va acabar al 16é lloc amb 2.18.41, i als 100m esquena, on va ser 17é amb 1.04.60.

Per últim, el seu company Miguel Campos es va defendre als 50m lliures i als 100m lliures, amb un 14é lloc a les dues proves i unes marques respectives de 26.29 i 56.66. També va participar als 100m papallona, on es va classificar al 18é lloc i hi va marcar un temps de 1.01.82.

La Comunitat Valenciana va participar en aquest Nacional amb 17 nadadores i 20 nadadors, a més de cinc tècnics. En la clasificació total va quedar quarta, per darrere de Catalunya, Madrid i Andalucia, mentre que la selecció infantil femenina va aconseguir pujar al tercer lloc del podi, per davant del combinat andalus.

millors marques / També va destacar la millora de tres marques autonòmiques gràcies a Angela Martínez en 800m lliures amb un temps de 9.14.09 (14 anys), Lucía Sánchez en 200 papallona amb 2.22.04 (15 anys) i Kristina Emilova en 200 braça amb 2.37.92 (16 anys).

Cal destacar que enguany hi han participat 18 federacions autonómiques de tota Espanya, amb un total de 583 nadadors.