UN ARTISTE:

IMAGINE DRAGONS.

UN LLIBRE:

HARRY POTTER.

UN MENJAR:

PAELLA.

UN VIATGE:

NORMANDIA.

UN SOMNI:

VIATJAR MÉS I SEGUIR FENT COMPETICIONS DE VELA.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2005 (12 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE LA ESO AL COL·LEGI BRITÀNIC DE VILA-REAL.

TRAJECTORIA: S’INICIA A LA VELA AL REAL CLUB NÁUTICO DE CASTELLÓN AMB 7 ANYS. COMPETEIX DES DELS 10. ENGUANY HA FINALITZAT LA TEMPORADA D’OPTIMIST B EN EL LLOC 49 DESPRÉS DE CLASSIFICAR-SE EN LA POSICIÓ 42 A L’AUTONÒMIC.

La jove Gal·la Mompó García s’ha convertit amb 12 anys en la major promesa de l’equip d’Optimist B del Real Club Náutico de Castellón, i es confia que prompte passarà a competir en Optimist A.

—Com vas començar a navegar?

—Als 7 anys vaig provar una setmana a la Marina Reial de València i després ja vaig començar al Real Club Náutico de Castellón. Sempre m’ha agradat la mar i a més era una bona manera d’estar amb altres xiquets i xiquetes.

—Com ha sigut la teua evolució?

—El primer any vaig formar part de l’equip d’Optimist C. Després vaig estar dos anys al d’Optimist B abans de començar a competir.

—Quins han sigut els teus millors resultats fins ara?

—Han arribat aquesta temporada, sobretot en la regata de Dènia, en la qual vaig acabar al lloc 17é.

—Com has acabat la temporada?

—A principis d’abril hem participat en el Campionat Autonòmic a Alacant. El primer dia vaig arribar a anar tercera en categoria femenina pero vaig tancar la competició en el lloc 42é i en el ranking de la temporada he sigut 49.

—Quins objectius tens ara?

—Enguany he aprés molt, així que la propera temporada espere lluitar sovint pels primers llocs. El gran objectiu serà pujar a Optimist A per a seguir millorant.

—També has tingut ja la primera experiència amb la selecció valenciana. Com ha sigut?

—En Nadal ens van convidar a un company del RCNC i a mi a un entrenament amb la selecció valenciana amb els 10 primers d’Optimist B i alguns d’Optimis A. Va ser un cap de setmana dur perquè va fer vent, però vam aprendre moltes coses, sobretot a navegar amb molt de vent i moltes coses sobre tàctica i reglament.

—Com vius les competicions?

—És el que més m’agrada de navegar. Coneixes a altra gent a la que li agrada el mateix esport, i encara que em pose nerviosa, tracte de superar-ho de la millor manera.

—Què és el més necessari per a obtindre bons resultats?

—Seguir el que et diu l’entrenadora i estar sempre atent per si canvia el vent. Cal tindre la tàctica al cap i no distraure’s, fixar-se en tot el que passa a l’aigua.

—Com es la relació amb els teus companys d’equip?

—Fem un bon equip, tots som molt amics i en les competicions passem molt bons moments.

—Admires a algun regatiste?

—A tot el nostre grup del RCNC ens agrada molt seguir la Volvo Ocean Race i comentar com va la competició. Creiem que enguany l’equip espanyol, Mapfre, té moltes possibilitats de guanyar.