El jove alcorí Rafa del Valle López, amb 16 anys, està guanyant popularitat en un nou i espectacular esport, consistent en fer salts i giravoltes en l’aire amb patinets anomenats scooters.

Rafa es va iniciar en aquest esport l’any 2013, quan va anar a veure a un dels seus ídols, el nordamericà Ryan Williams, a Alacant, durant una gira que van fer ell i d’altres pro riders de la marca MGP per tota Espanya.

El jove explica que «aquell dia ho vaig tindre clar, volia dedicar-me a allò, entrar al món del scooter de manera professional».

Dit i fet, després de molt de temps de dedicació i esforç, va aconseguir el patrocini de MGP en el Flow Team, encara que va tindre la mala sort de que al poc d’entrar a l’equip va tindre una greu lesió en fracturar-se la tibia i va estar huit mesos sense poder patinar. Encara recorda que «quan ja em vaig recuperar i vaig poder tornar a patinar em vaig sentir el més feliç del món, altra volta pujat damunt del patí».

Rafa ha participat en moltes competicions, com el Campionat d’Espanya, en el qual va aconseguir disputar les finals, encara que no va poder pujar al podi.

Ara segueix patinant per a MGP i des de fa poc per a la tenda Devil Bikes de Tarragona. També ha donat classes de scooter i el seu objectiu es pujar del Flow Team MGP al PRO Team MGP. «Enguany m’esforçaré molt per a ser un pro rider de la marca que em patrocina, una de les millors del món». Habilitat no li falta.