El Villarreal CF té prop de quaranta equips en la seua pedrera i, entre les característiques que tots tenen en comú, una de les més importants és el seu gust pel bon tracte de la pilota i la possessió en el joc. Com no podia ser d’altra manera, aquesta marca d’identitat és el primer que se’ls ensenya als futbolistes a l’escola grogueta i el Prebenjamí A és la millor mostra d’això.

Rafael Soler és l’encarregat, junt als seus companys Sergi Campos i Jesús Mora, d’inculcar al Prebenjamí A el futbol que agrada al Villarreal. «Ens agrada traure la pilota jugada des del darrere. Intentem que sàpiguen que és important ser protagonistes amb la pilota i que aprengan a ser-ho» assegura Soler.

El Prebenjamí A no ho té senzill, ja que competeix a València en «una lliga molt complicada». Pel preparador no importen les xifres: «Juguen amb xics de nivell superior. El tema dels gols a favor, que són molts, no els destaquem molt. Igual que el tema d’encaixar, tractem de millorar, però sense obsessionar-nos».

Malgrat el complicat aspecte competitiu, els xics del Prebenjamí A marxen en una bona posició a la taula classificatòria, però per a Rafael Soler l’aprenentatge és el més important: «En aquesta categoria és tot molt relatiu, els xics canvien molt de manera de jugar i del principi a final de temporada pots trobar-te equips que han evolucionat molt».

La formació d’un equip i els seus valors interns és una meta bàsica per a tot entrenador de pedrera, Rafael Soler ho té clar: «Estem insistint en el pla socioafectiu. Que tinguen respecte, siguen bons companys i mantingan una comunicació fluïda dins i fora del camp. Això és molt important en aquestes categories en les que estem en ple desenvolupament».

«Solem cantar abans dels partits i donar-nos abraçades per entrar al terreny de joc preparats psicològicament», destaca Soler del seu equip.

Finalment, la formació d’un equip que pertany a «la família» del Vilarreal és important per a l’entrenador: «Se saben l’himne a la perfecció. És un gran treball dels entrenadors del Prebenjamí B, que van inculcar en els xics un sentiment de pertinença al club, que és molt positiu a l’hora competir amb aquesta samarreta».