UNA PEL·LÍCULA:

LES D’ACCIÓ.

UN LLIBRE:

LAZARILLO DE TORMES.

UN MENJAR:

L’OLLA.

UN VIATGE:

CALIFÒRNIA.

UN SOMNI:

SER FUTBOLISTA

PROFESSIONAL.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2004 (14 ANYS), CONCA.

ESTUDIS: FA SEGON DE LA ESO AL COL·LEGI LLEDÓ DE CASTELLÓ.

TRAJECTÒRIA: S’INICIA AL FUTBOL SALA EN EL SAN FERNANDO DE CONCA. EN ARRIBAR A CASTELLÓ FA SIS ANYS JUGA AL FUTBOL AL COL·LEGI LLEDÓ I AQUESTA ÉS LA SEUA SEGONA TEMPORADA AL CF FOMENTO.

El jove Javi Criado Madrid és un dels futbolistes que han apostat pel CF Fomento Castellón, el club de futbol base impulsat per Facsa, des del seu inici. Amb 14 anys cumplits fa poc, ja juga al cadet encara que té edat per a l’infantil.

—Com et vas iniciar al futbol?

—Amb quatre anys jugava a tenis i amb sis al futbol sala en el San Fernando de Conca, on era davanter. Quan vaig vindre a Castelló vaig començar a jugar a futbol 7 al col·legi Lledó i a l’inici de la temporada passada, quan vaig arribar a l’edat d’infantil, em vaig incorporar al CF Fomento Castellón per a jugar amb gent de la meua edat.

—Per què has acabat triant el futbol com el teu esport?

—M’agrada més jugar en equip que fer-ho a soles, vull compartir les victòries amb més gent.

—En quina posició jugues?

—En futbol sala i al col·legi Lledó jugava de davanter, mentre que al CF Fomento vaig començar al mig del camp i ara jugue en defensa.

—Quina posició t’agrada més?

—Em trobe més còmode al mig del camp, recuperant balons i iniciant jugades, però al meu equip no hi ha molts defenses i faig de central.

—Com és que has passat al cadet?

—Vaig començar la temporada amb l’infantil de segon any, però als tres o quatre partits em van cridar per a entrenar i jugar algun partit amb el cadet. I eixe partit s’ha convertit en tota la temporada, encara que de vegades torne a jugar amb l’infantil A.

—Et va costar adaptar-te al cadet?

—Al principi em va costar prou perquè són gent més ràpida, més alts i més grans, però li he posat ganes i he aconseguit adaptar-me.

—Quins objectius tens per a la propera temporada?

—M’agradaria seguir consolidant-me al cadet i millorar l’un contra un, ja que de vegades em costa quan els contraris són molt ràpids.

—A quin jugador admires?

—A David Villa, ja que després de veure’l al Mundial 2010 em vaig fer futbolista per ell, i a Griezmann, perquè és un davanter que defensa molt, m’agrada com juga.