A ls seus 14 anys, Hugo Redón Almela (19 d’abril del 2003, Castelló) és un autèntic producte del futbol base del CD Castellón.

El jugador forma part del equips inferiors albinegres des de ben menut, des que al 2009 es va incorporar al prebenjamí. Al terreny de joc sempre s’ha desenvolupat amb habilitat al mig del camp, on realitza més tasques de contenció que de creació, tot i que va molt bé en els desplaçaments llargs.

Al llarg de la seua trajectòria ha demostrat molt bones qualitats i també ha format part de grans planters. Així, amb l’aleví de primer any va disputar la Lliga Valenciana, en la qual es van classificar quarts, i les tres darreres temporades ha encadenat tres títols de lliga consecutius amb l’aleví A i els infantils B i A.

Aquesta temporada ha donat un important salt endavant, ja que encara que la va iniciar amb el cadet B, després de només sis jornades de lliga el seu entrenador, Fernando Ramírez, va pujar al cadet A i se’l va emportar junt amb tres companys més d’equip.

nous reptes / Així, Hugo ha canviat un equip que va primer a la seua lliga per un altre que té com objectiu lluitar tota la temporada per a aconseguir la permanència a la lliga autonómica. Fernando Ramírez explica que «ens calia reforçar varies posicions i ell aporta molta força, lluita tots els balons i està molt compromés amb el club».

El tècnic destaca que «Hugo ens va bé per a traure el baló des del darrere, ja que juga amb el cap alçat, té visió de joc i a més recupera un gran nombre de balons per la seua lluita i esforç». Però a més, Ramírez assenyala que el jove «era capità del cadet B i aquí no ho és perquè encara és molt jove, però exerceix en certa manera com a capità, té do de gents i fa molta pinya al grup».

Hugo és el primer que agraeix aquest nou repte. Així, explica que «per a mí tot ha anat a millor amb aquest canvi, ja que continúe amb Fernando, que m’agrada molt com a entrenador, i hi ha un gran ambient al vestuari amb els companys».

Això sí, té clar que ara «el ritme de joc canvia molt d’una categoria a l’altra i tens que donar sempre el màxim, si no no arriben els resultats, però ens veiem amb molts ànims i ho donarem tot per a aconseguir la permanència».

El jove, que estudia segon de l’ESO a l’IES Ramiro Izquierdo, creu que enguany pot ser un moment clau en la seua carrera esportiva. «Crec que aquesta temporada és la més forta i la més difícil per a mí, però també en la que estic aprenent més com a jugador».

Els seus jugadors favorits són l’albinegre Ximo Forner i el madridista Toni Kroos, perquè «també juguen al mig del camp i sembla que ho facin tot molt fàcil a l’hora de tocar el baló».

Però sobretot es declara un enamorat dels colors blanc i negre. «Per a mí és un orgull jugar en la base del CD Castellón, poca gent pot portar aquesta samarreta i aquest escut al pit». No hi ha dubte de que Hugo té l’ADN Orellut.