Una bona causa al servei dels més necessitats. Les jugadores del Femení B de la #CanteraGrogueta, conscienciades amb la solidaritat i implicades al màxim en ajudar els que més ho necessiten, han llançat aquesta setmana una campanya de donació de pèl a favor de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Aquesta acció forma part de l’acord de col·laboració del Villarreal CF i l’AECC que es porta desenvolupant des de fa temps amb diferents accions. Dins d’aquest conveni, el Femení B ha decidit llançar aquesta campanya anomenada #QueTeTomenElPelo.

LLARG RECORREGUT // Com a preàmbul a l’activitat principal, que consisteix principalment en donar pèl per a la fabricació de perruques en benefici dels malalts de càncer, s’han dut a terme una gran varietat d’activitats. En primer lloc, i com a punt de partida del projecte solidari, les jugadores del Femení B van impulsar una recollida de joguines durant les dates nadalenques per repartir-los entre els més petits de la planta d’oncologia de l’Hospital la Fe de València. Posteriorment, durant el mes de febrer, diverses de les jugadores d’aquest conjunt de la Cantera Grogueta van participar en la cursa, mentre que els tècnics de l’equip van exercir com a voluntaris en una prova no competitiva impulsada per l’Associació Espanyola Contra El Càncer. Cal ressaltar que la cita va ser tot un èxit congregant a més de 4.000 participants pels carrers més emblemàtics del centre de Castelló.

Aquesta acció solidària és una idea que neix de les pròpies jugadores del Femení B, que amb ajuda dels seus tècnics, Roberto Sánchez i Javier Soriano, que estan tractant de fer visible la causa i conscienciar la gent de tot el que es pot ajudar amb gestos tan simples. Soriano, tècnic de l’equip, exposa la naturalitat amb què es va gestar el projecte: «Ens ho van proposar les pròpies xiques a finals d’agost. Volíem fer alguna cosa per ajudar a la gent i se’ns va ocórrer que podíem cooperar amb l’AECC».

Així mateix, Soriano valora molt positivament l’activitat: «Des del cos tècnic sempre hem donat suport a aquesta iniciativa. La seua implicació des del primer dia ha estat màxima i això ens fa estar realment orgullosos».

Finalment, reconeix que aquesta campanya és un primer pas per emprendre un vincle amb AECC encara més estret en el futur: «Aquest any hem tirat endavant el que hem pogut. A partir de l’any que ve, amb més mitjans i experiència, volem dur a terme més activitats».

EL COLOFÓ // La culminació de la iniciativa es durà a terme en la prèvia del partit de Laliga contra el Celta de Vigo a finals d’abril a l’Estadi de la Ceràmica. Les joves futbolistes donaran exemple i donaran el seu propi pèl en els llocs situats a la ‘Fan Zone’, davant de la remodelada façana del Fons Sud de l’Estadi de la Ceràmica. Cal resaltar que per donar cal tenir 30 centímetres de pèl.